Глава УГКЦ заявив про «можливе єднання» з новою церквою України

Глава УГКЦ заявив про «можливе єднання» з новою церквою України
Отець Святослав. Фото - сайт УГКЦ

Глава Української греко-католицької церкви отець Святослав заявив, що єднання із Православною Церквою України можливе.

Втім, не йдеться про відновлення якихось структур чи перепідчинення однієї Церкви іншій, розповів він у інтерв’ю на 5 каналі.

«Це гарна, радісна перспектива. Бо весь християнський світ, зокрема католицька і православна спільноти, шукають шляхів до єдності. На вселенському рівні відбувається діалог, щоб цю єдність відновити. Передусім ідеться про євхаристійне сопричастя», – повідомив він.

«Коли говоримо про пошук шляхів відновлення єдності між християнами, маємо на думці відновлення єдності у вірі, а відтак в її вираженні в літургійному житті. Тому коли хтось розриває цю єдність, то розриває євхаристійне сопричастя. Як це сталося між Москвою і Константинополем, після рішення нашої Церкви-матері про надання автокефалії для Православної Церкви України», – розповів він.

Також отец Святослав запевнив, що вже є декілька рівнів співпраці, про які вони домовились із предстоятелем ПЦУ Епіфанієм.

«Одна річ є об’єднання, а інша – єднання. У багатьох справах ми вже можемо єднатися. Передусім ми хочемо разом досліджувати спільну спадщину Київського християнства. Бо так історично сталося, що Греко-Католицька Церква часто в історії попадала під західні впливи, зокрема Латинської Церкви. Православна Церква попадала під впливи московські, тобто під впливи цієї славно чи сумнозвісної Никонівської реформи, яка виражається в певних обрядових моментах», – розповів він. 

Читати також: Патріарх Філарет розповів, для чого новій церкві треба об'єднатись з УПЦ МП


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У храмі Володимира-Волинського відзначили престольний празник. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Волинські бійці поїхали на Схід. ФОТО
Останні новини
Схожі новини