У храмі Володимира-Волинського відзначили престольний празник. ФОТО. ВІДЕО

У храмі Володимира-Волинського  відзначили престольний празник. ФОТО. ВІДЕО

В день пам’яті Собору Пресвятої Богородиці, 8 січня, кафедральний собор Різдва Христового Володимир-Волинського відзначив свій престольний празник.

З нагоди храмового свята на запрошення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея прибули на святкування архієреї з інших єпархій.   Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого очолив Високопреосвященний Димитрій митрополит Львівський і Сокальський.

Йому співслужили: Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський, Преосвященний Паїсій єпископ Житомирський і Овруцький, секретар єпархіального управління і районний благочинний прот. Юрій Зінчук, благочинний собору та замісник секретаря єпархії прот. Ігор Бігун, голова інформаційного відділу єпархії прот. Василь Мельничук та інші.

Під час богослужіння були присутні: єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Віталій Скомаровський та настоятель костелу Іоакима й Анни ксьондз Лєшек Кошляга.

Під час відзначення свята діти недільної школи виступили з Різдвяною програмою та колядками, яким владика Матфей подарував новорічні подарунки.

Після Літургії митрополит Димитрій виголосив проповідь, а також розповів про подію, яка відбулась у Стамбулі-вручення Томосу. Його Високопреосвященство був одним із делегатів на Фанарі тому детально поділився враженнями від історичної для України події.

 
Храмове свято

Храмове свято кафедрального собору Різдва Христового м. Володимир-Волинського

Posted by Володимир Православний on Tuesday, 8 January 2019


 
Митрополит Димитрій від імені архієреїв привітав всіх присутніх з Різдвом Христовим, з днем пам’яті Собору Пресвятої Богородиці та з престольним празником кафедрального собору і закликав в ці Різдвяні дні просити в Богомладенця Христа миру для України, а також подякував владиці Матфею за запрошення.

Дійство завершилось уставним многоліттям та спільною колядкою «Нова радість стала».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Колотнеча у сільраді Гіркої Полонки: секретаря обрали з другої спроби
Наступна новина Глава УГКЦ заявив про «можливе єднання» з новою церквою України
Останні новини
Схожі новини