«Годувати тварин – заборонено!». У Луцькому зоопарку нагадують правила для відвідувачів

«Годувати тварин – заборонено!». У Луцькому зоопарку нагадують правила для відвідувачів

У Луцькому зоопарку нагадують прості правила відвідування, адже, наголошують, що з потеплінням кількість відвідувачів збільшується і не усі знають, чого не слід робити на території звіринцю.

Про це розповідають на сторінці зоопарку в фейсбуці.

Так, тут кажуть, що пересуватись територією можна лише пішки.

«На території заборонено переміщення відвідувачів на механічних засобах пересування (а це ролики, скутери, велосипеди, самокати, гіроборди і т.п.). Тому залишайте їх в автівках або при вході до зоопарку. Наші підопічні не звикли до того, що навколо вольєрів на неконтрольованій швидкості хтось (чи щось) переміщується. Тому, скажімо, дитина, яка в азарті мчить на самокаті, може спровокувати у тварини реакцію, що призведе до її травмування чи завдання травм іншим особинам. Не готові залишати біля каси – не беріть взагалі. На території або ходять пішки, або возять маленьких діток чи неповносправних осіб візочками. Все! І жодних винятків!», – зауважують на сторінці. 

Вкотре наголошують й те, що годувати тварин категорично заборонено. Адже, кожен мешканець звіринцю звик до свого раціону і непродумані дії відвідувачів можуть призвести навіть до смерті тварини.

Читайте також: У Луцькому зоопарку незабаром може знову з’явитися лев

«Кожен вид організмів має власний раціон, порушення якого призводять до проблем зі здоров’ям та навіть смертей. Якщо вже дуже хочете годувати – вихід є! Зголошутеся на роботу до нас – за наявності вільних місць та після проходження стажування доведе свою спроможність та будете і годувати, і прибирати, і бавити», – йдеться у дописі.

Ще одне правило – пошкоджувати рослини категорично заборонено. 

«Однією з родзинок зоопарку є його озеленення. Аби у будь-яку пору року ви могли отримувати від прогулянок територією зоопарку естетичну насолоду, наші квітникарі працюють щодня. І їх – лише 3 осіб. А результат – неймовірної краси сезонні перетворення території підприємства. Але.. Росте у нас одна (!!!) є карликова верба – і вже наші гості ламали гілля з котиками. Ну як так? Поясніть, будь ласка, бо ми не можемо. Чому в деяких відвідувачів немає елементарного розуміння, що деревце має рости, зеленіти, скидати листя і засинати на довгу зиму, або знову заявити про прихід весни котиками?», – додають у звіринцю.

До слова, за такі порушення зоопарку перебачений штраф у розмірі 500 гривень. Також, тут обіцяють, що будуть фотографувати порушників та виставляти у соцмеражах.

«Лише разом ми зможемо зупиняти вандалів, притягувати їх до відповідальності та продовжувати розвивати КП «Луцький зоопарк» як місце найкомфортнішого відпочинку на природі у межах міста. Дякуємо усім, хто і словом, і вчинками – з нами!», – підсумовують у зоопарку.

Читайте також: «Годувати тигреня вдома не дозволив власник квартири». Я доглядаю хижаків у Луцькому зоо


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це повний маразм», - ексголова Луцької РДА про «затримання на контрабанді»
Наступна новина У Луцьку «стоячі» пасажири маршрутки пошарпалися з поліцією
Останні новини
Схожі новини