«Мабуть, це неправильне кадрове рішення», - Вахович про скандального директора департаменту ОДА

«Мабуть, це неправильне кадрове рішення», - Вахович про скандального директора департаменту ОДА
Ірина Вахович

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович розповіла, чому підтримала керівників волинських інтернатів, які прийшли до ради із гучними заявами про «психологічний тиск» і некомпетентність нового директора департаменту соцзахисту Волинської ОДА Костянтина Нестеренка.

Вона зауважила, що рада готуватиме не тільки усне, а й письмове звернення до голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, аби там відреагували на позицію керівників закладів соцзахисту області і «прийняли рішення».

Про це Ірина Вахович розповіла, відповідаючи на запитання «Першого» під час прес-конференції у прямому ефірі, що відбулася 20 травня.

Нагадаємо, очільники 5-х інтернатних закладів області у стінах облради заявили про некомпетентність Костянтина Нестеренка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Погуляйко і його люди. Хто є хто у кабінетах Волинської ОДА

Місяць тому мешканця Луганщини (свого часу був зі скандалом звільнений з посади керівника інспекції праці в Луганській області нібито через побори) призначили без конкурсу керувати департаментом соцзахисту. Встиг продемонструвати на Волині, за словами керівників геріатричних інтернатів, шантаж, психологічний тиск, ігнорування інтересів установ та їхніх підопічних, некомпетентність у сфері соціального захисту. Учасники брифінгу підготували звернення до голови облради і в поліцію. Трохи згодом Ірина Вахович заявила, що очікує швидкої реакції на ці заяви від керівництва ОДА.

Але станом на вечір 20 травня жодної реакції від ОДА не було.

Ірина Вахович розповіла, що прихід керівників інтернатів став для неї несподіванкою. Вона зустріла їх «на вахті», запросила в кабінет, аби вислухати «без преси».

Основна загроза, про яку їй говорили ці люди, - некомпетентність Костянтина Нестеренка.

«Очільники інтернатних закладів були просто налякані тим, що ця некомпетентість може зруйнувати їхню систему. Вони переживали за своїх людей, підопічних. Щодо інших моментів, то фактів зловживань вони мені не назвали. Цей керівник був призначений менше місяця тому, за цей час він був тільки у Луцькому геріатричному пансіонаті. Йшлося про те, що він розглядав особові карти керівників, вивчав питання преміювання керівників, інше.

Якщо люди з такою позицією звернулися, то зрозуміло, що загрози є. У Волинської області соціальна сфера має серйозне навантаження, в нас багато багатодітних сімей, в нас є чорнобильські території і там соціальний захист визначальний – відповідно, треба мати на цій посаді людину, яка в тому компетентна, яка розбиратиметься у всьому і не ставитиме під загрозу якісь соціальні виплати, необхідні мешканцям», - каже голова облради.

В облраді сподіваються почути реакцію на заяви керівників установ обласної комунальної власності від голови Волинської ОДА.

«Сподіваюся, така реакція буде. Я розумію, що в попередні дні були і в самій адміністрації подібні звернення, суперечності всередині колективу щодо некомпетентності цього керівника. Всі кадрові призначення, звичайно, можуть бути правильними чи неправильними. У даному випадку це, мабуть, - неправильне. Ми будемо рекомендувати прийняти певні рішення щодо цього. Але це робитиме орган, який приймав цю людину на посаду. І, звичайно, вивчатиме додатково, в чому ж там основна причина», - зазначила Ірина Вахович під час прес-конференції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Переселення» Старого ринку. Термін подачі заяв про добровільне перенесення контейнерів продовжили
Наступна новина Погуляйко відсторонив від роботи свого підлеглого, на якого скаржилися керівники інтернатів
Останні новини
Схожі новини