Голова волинської митниці розповів, як вирішити проблему черг на кордоні

Голова волинської митниці розповів, як вирішити проблему черг на кордоні

Голова Волинської митниці Віктор Кривіцький переконаний, що для вирішення проблеми з чергами на митниці необхідно побудувати додаткові пункти пропуску.

"Бажано, щоб вони були спеціалізованими", - сказав керівник митниці в інтерв'ю Інформаційному агентству ВолиньPost.

"Що мається на увазі? Стратегічне значення "Ягодина" полягає в тому, що це - найкоротший автомобільний шлях до Європи, який універсальний. Ним можуть користуватися усі: і власники легкових авто, і завантажені тонами товару далекобійники, і фізичні особи-підприємці з порівняно невеликими партіями імпорту, і пасажири міжнародних автобусних рейсів". 

"Після проведення митних формальностей усі автомобілі з 13-ти смуг руху в одному напрямку очікують на проїзд мостом, який звужений до 2 смуг. Якщо новий пункт пропуску зробити спеціалізованим: тільки для вантажних перевезень, приміром, то він забере на себе частину навантаження на Ягодинський міст і таким чином зможе скоротити чергу".

"Це - про українсько-польську ділянку кордону. Але ми ще маємо білоруський напрямок. Там теж виникають черги, особливо у базарні дні. Громадяни обох країн добре вивчили кон'юнктуру ринків суміжних держав і їздять через кордон "на закупи" по товари народного споживання або за побутовими послугами". 

"У минулому році ми розпочали процедуру землевідведення під нові пункти пропуску у Дольську та Домановому. Їх будівництво безумовно покращить і прискорить перехід державного кордону на цих ділянках".
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Землю ковельским ОТГ передадуть до кінця 2018 року
Наступна новина Через морози Україна збільшила відбір газу до максимуму
Останні новини
Схожі новини