Грантові кошти: скільки і на що потратила Волинь. ВІДЕО

Грантові кошти: скільки і на що потратила Волинь. ВІДЕО

Найсуттєвішими грантовими здобутками Волині стали 400 тисяч євро на клуб, 360 тисяч на Луцький зоопарк і понад 1 мільйон на водовідведення у Володимирі-Волинському. Тим часом прямі іноземні інвестиції з 2012 року в область надійшли з 36-ти країн світу.

Про це розповів начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак на засіданні комісії облради, повідомляє Сфера-TV.

Навів Юрій Кресак і дані за останній рік. Проте куди саме ці кошти пішли, він не знає.

Розповів Юрій Кресак і про угоду трьох країн, яку підписали ще у 2013 році на 16-му засіданні ради Євро регіону «Буг». Основними учасниками стали Люблінське воєводство Польщі, Волинська ОДА і виконком білоруського Бреста. Саме в рамках цієї співпраці на Волині проходять різноманітні заходи. У 2017-му році підбили підсумки цієї роботи і проаналізували економіку 3 регіонів.

Також в результаті цієї співпраці був запущений рейковий автобус сполученням Ковель-Хелм , а 24 серпня 2017 року його продовжили до станції Здолбунів. 

Загалом Волині вдалося залучити понад 25 млн євро зовнішньої допомоги Євросоюзу.

До слова, в приватних розмовах громадські експерти, що працюють з грантовими коштами, скаржаться, що профільні підрозділи Волинської ОДА в останній період доволі пасивні в роботі з європейськими структурами, внаслідок чого Волинь втрачає позиції і програє в обсягах грантової допомоги сусідній Львівщині. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дієтологи назвали корисні властивості петрушки
Наступна новина «Центр Луцька смердить лайном», – депутат
Останні новини
Схожі новини