Грузія встановлює «безпрецедентний пільговий режим»

Грузія встановлює «безпрецедентний пільговий  режим»

Міністерство фінансів Грузії виступило з новою податковою ініціативою, яка передбачає встановлення пільг для малого бізнесу.

Про це повідомляє «Грузія Online».

В якості дрібних підприємців можуть зареєструватись особи, доходи від економічної діяльності яких не перевищують 500 000 ларі на рік. В той же час, для них буде встановлено «безпрецедентний пільговий режим», та встановлена для них пільгова ставка буде знижена в 5 разів – з 5%т до 1%.

Крім того, скасовується практика попередньої сплати податків і дрібні підприємці сплачуватимуть податки у розмірі 1% в кінці місяця. Додатково, підприємців звільнять від «виробництва усілякої додаткової бухгалтерії», їх зобов’яжуть використовувати лише контрольно-касовий апарат та товарні накладні.

Пільговий режим пошириться на 120 000 осіб і працюватиме з 1 червня.

«Я певен, що наші підприємці підхоплять цю ініціативу, виникнуть ініціативи із створення нових підприємств, і це буде важливим свіжим киснем для дрібних підприємців, для розвитку їх підприємств», – сказав Георгій Квірікашвілі, прем’єр-міністр Грузії.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 18 лютого
Наступна новина Що не можна робити в Прощену неділю 18 лютого. Як просити пробачення
Останні новини
Схожі новини