Хлопця, який збив людей біля Там-Таму, взяли під варту

Хлопця, який збив людей біля Там-Таму, взяли під варту

Луцький міськрайонний суд вирішив взяти під варту 16-річного Дмитра Рудюка, який влетів у натовп людей на Соборності та якому інкримінуватимуть ще й інші злочини. Раніше хлопець перебував під домашнім арештом.

Про це ІА «ВолиньPost» стало відомо з власних джерел.

Інформацію підтвердили у пресслужбі суду.

Розповіли, що рішення про взяття Дмитра Рудюка під варту на 60 днів без права внесення застави сьогодні, 10 лютого, прийняв суддя Ярослав Артиш.

До цього часу 16-річний винуватець ДТП перебував під цілодобовим домашнім арештом. Суд обрав йому такий запобіжний захід на 2 місяці від 14 грудня.

Нагадаємо, аварія трапилася 12 грудня, близько 14 години, на проспекті Соборності у Луцьку. Дмитро Рудюк на автомобілі Renault Megane, тікаючи від патрульних разом з друзями, влетів у людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора, після чого врізався у дерево. Після зіткнення неповнолітні керманич і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські з громадянами.

Окрім цього, втечу від патрульних поліцейських неповнолітні пасажири знімали під музику на відео та навіть встигали публікувати у соцмережах. Відео моменту аварії – тут.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шестеро людей: у реанімацію потрапила 39-річна лучанка Олена Коломійчук, в лікарні опинився і її 5-річний син, ще четверо жінок отримали забої та переломи і після надання медичної допомоги не госпіталізовувались. 5-річний хлопчик невдовзі одужав і його виписали з лікарні, а його мама, на жаль, померла в лікарні у ніч на 2 січня.

Згодом стало відомо і про інші злочини Дмитра Рудюка. Так, раніше він вчинив розбій – застосував балончик із сльозогінним газом та відібрав iPhone.

Окрім того, хлопцеві інкримінують і угон автомобіля. Вітчим Рудюка, на чиєму автомобілі він і скоїв аварію, дав свідчення про те, що не давав йому дозволу кермувати його автомобілем. Тож, такі дії хлопця правоохоронці тепер розцінюють як угон.

Читати також: Мати 16-річного лучанина, який збив людей на переході, прокоментувала аварію


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку незаконно зливали «брагу» у каналізацію
Наступна новина Простір для стартапів та новий корпус. Які зміни чекають на луцький політех
Останні новини
Схожі новини