«Хочемо собі такий Воротнів», - львів'яни і рівняни переймали досвід у волинських лісівників. ФОТО

«Хочемо собі такий Воротнів», - львів'яни і рівняни переймали досвід у волинських лісівників. ФОТО

На Волинь приїхали представники громад Львівської та Рівненської областей, аби перейняти місцевий досвіт ведення лісового господарства та побачити, як громади співпрацюють з лісівниками.

Протягом трьох днів їм організували навчальні поїздки у Цуманську ОТГ, Воротнів, Ківерці, Маневичі, Колківську та Прилісненську ОТГ.

«Ми показуємо їм дуже різнопланові локації. Вони вже побували на Цуманському консервному цеху, де побачили, як перероблюється не лише деревина, а й дари лісу», – зазначила прес-секретарка Волинського ОУЛМГ Світлана Думська.

23 жовтня представники громад відвідали «Волинську Швейцарію», де керівник лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук показала яблуневий сад, пасіку, сам центр та багато інших локацій, а також вони піднялися на найвищу точку ботанічного заказника.

Керівник лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук під час екскурсії ботанічним заказником

«На Волинь ми приїхали, аби почерпнути досвід керівників місцевих об’єднаних територіальних громад. Ми вже були у деяких ОТГ, підприємствах та лісгоспах, де нам розповідали, як залучати додаткові кошти та додаткові механізми для покращення умов життя населення.

Вважаю, що в Україні є досить багато красивих місць таких, як Воротнів. Вони просто не афішовані за межами своєї області, хоча насправді не поступаються закордонним туристичним місцям», – сказав голова громадської організації «Рішення громади» Наразій Пилипів з Львівщини.

Голова громадської організації «Рішення громади» Наразій Пилипів

«Наша Вовчанська ОТГ створена не так давно, ми лише починаємо свій шлях. Зараз працюємо над стратегією, найперше це зелений туризм. У нас є схожа до Воротнева територія, тому дуже цікаво було побувати саме тут. Зрозуміло, що точно такого у нас не вийде, але плануємо щось в цьому роді. У нас дуже хороша природа, тому хочеться «подружитися» з зеленим туризмом та перейти на «ти», – розповіла проектний менеджер з Рівненщини Олена Вавринюк.

Проектний менеджер Вовчанської ОТГ Олена Вавринюк

Опісля Воротнева гості відправилися на ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр», де директор Тетяна Неводнічик показала «з чого починається ліс», а далі за програмою представники ОТГ пройшлись екологічною стежкою, де є «зупинки», на яких можна прочитати про насадження та унікальні дерева, які є в лісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Перший на природі»: що цікавого та унікального можна побачити у «Волинській Швейцарії». ФОТО

До слова, на території селекційно-насінневого центру вирощують сіянці не лише основних лісових порід, наприклад, сосни та дуба, а й декоративних.

«Це теж співпраця з ОТГ, адже ці декоративні саджанці купують і у Луцьку, і навколишні підприємства», – зауважила Світлана Думська.


Захід відбувався за підтримки Регіонального Хабу для Західної України Програми «U-LEAD з Європою» у співпраці з Центрами розвитку місцевого самоврядування Львівської, Волинської та Рівненської областей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погіршення погоди на Волині: водіїв просять бути максимально обережними
Наступна новина У центрі Луцька планують відреставрувати пам’ятку архітектури
Останні новини
Схожі новини