І автомобілісти, і дорожники: волинський «Спец Тех» працює там, де інші безсилі

І автомобілісти, і дорожники: волинський «Спец Тех» працює там, де інші безсилі

День автомобіліста  і дорожника для колективу волинського підприємства «Спец Тех» - особливе свято. Власне, то навіть і не свято. То їхні будні. Бо щодня – на дорогах, на головних магістралях країни, на будмайданчиках. Щодня – перші, адже без «Спец Тех» не розпочинаються фактично жодні серйозні будівельні проекти на Волині.

Сьогодні директор «Спец Тех» Іван Дорошенко не без гордості зазначає: є чим пишатися, починали більше десяти літ тому з 4 (!) автомобілів, нині стали одним із найбільших підприємств, яке спеціалізується на вантажних перевезеннях, надає транспорт для будівельних потреб, торгує сипучими будівельними матеріалами, виконує низку спеціалізованих робіт, без яких ні котлован викопати, ні дорогу прокласти.

Починали з 4-х автомобілів…

Підприємство розташоване у с. Милуші Луцького р-ну, але його географія – значно ширша і вже виходить далеко за межі області.

Потужності автопарку вражають. Лише за останні півроку їх збільшили удвічі. Тут понад два десятка вантажних автомобілів, 10 одиниць спецтехніки (екскаватори, бульдозери та навантажувачі), одна з найбільших в області баз роздрібної та оптової торгівлі сипучими будівельними матеріалами (піском, щебнем, відсівом, цементом, тощо).

 «Спец Тех» надає послуги екскаваторами, бульдозерами, а також вантажними автомобілями, якими можна перевозити вантажі масою від 5 до 42 тонн. Маємо також транспорт, який перевозить негабаритні вантажі, – спеціальні платформи, лафети, які доставляють бульдозери, екскаватори. Маємо, для прикладу, і платформу з маніпулятором, яку використовують для транспортування та навантаження цегли, блоків, бруківки, піддонів», - каже Іван Дорошенко.

Найчастіше спецтехніка потрібна будівельним фірмам, дорожникам, аграрним підприємствам, а також людям, які планують будівництво власного будинку, копання ставків, басейнів, розчищення територій.

Хто копав котловани для ЖК «Супернова»?

Потужності компанії «Спец Тех» дозволяють працювати на дуже масштабних об’єктах. Автомобілі та спецтехніка із логотипами «Спец Тех» добре знайома тим, хто часто буває чи бував на будмайданчиках великих житлових комплексів.

«Із досвіду скажу, що сьогодні можна упевнено сказати, що ми є партнерами багатьох серйозних компаній, які працюють у будівельній сфері. Виконуємо і великі державні замовлення. Завжди відкриті до співпраці», - зауважує директор підприємства.

Читайте також: Якісні матеріали та потужна техніка: фірма «Спец Тех» готова до будівельного сезону

Досвід «Спец Тех» - це співпраця з такими великими житловими комплексами, як «Супернова», «Парковий квартал», «Юпітер», «Атлант», «Казкова оселя», «Монако», «Луцька Рів’єра», «Наш городок». Компанія забезпечує їх будівельними матеріалами, виконує роботи із копання котлованів та планування території.

«Ми думаємо про людей, з якими працюємо», - Іван Дорошенко

Фірма стрімко розвивається не тільки тому, що на будівельні роботи нині є попит, а й тому, що має сучасну техніку. Надійну та якісну.

«Якщо на початковому етапі роботи це підприємство мало автомобілі, віком 5, 8, 10 років, то нині ми суттєво оновили автопарк. Пропонуємо техніку 2017-го і навіть 2018-го року випуску. Йдемо вперед, бо розуміємо, що світ невпинно рухається, змінюється, і ми повинні йти в ногу з ним. Та й, власне, йдеться не тільки про якісні послуги, а й про безпеку людей», - зазначає керівник підприємства.

Про безпеку згадує неспроста.

Колектив «Спец Тех» - це понад чотири десятки працівників. Водії, які працюють на великих вантажних автомобілях, механізатори, які трудяться на спецтехніці, – майже щодня фактично ризикують життям. Бо щодня на будмайданчиках, на дорогах, копають величезні котловані під багатоповерхівки, розчищають ставки, тощо.

Така робота вимагає неабиякої майстерності, зосередженості і відповідальності. Колектив тут високопрофесійний. Але на «Спец Тех» дбають і про те, щоб люди не просто мали хороші зарплати, а були соціально захищені.

«Страхування від нещасних випадків – то для нас закон. Ми думаємо про людей, з якими працюємо. Дуже ретельно стежимо і за тим, аби техніка була справною. Бо найцінніше, що в нас є, то не машини, а наші працівники», - наголошує Іван Дорошенко.

Постійно будують дороги

Дорожні роботи для фірми «Спец Тех» - не новина. Компанія вже більше 10-ти літ успішно працює на ринку послуг у сфері будівництва доріг.

Так, напередодні Євро-2012 їхня техніка залучалась для ремонту дороги Київ-Чоп. З одеською фірмою «Автомагістраль-Південь», яка будує дороги по всій Україні, «Спец Тех» має давні партнерські відносини: разом ремонтували дорог Устилуг-Луцьк-Рівне, Львів-Тернопіль, Ковель-Жовква.

 «У 2017 році разом з цією ж фірмою ми ремонтували відрізок дороги Луцьк – Володимир-Волинський - від села Юнівка до самого Володимира-Волинського.

Зокрема, забезпечували дорожників самоскидами та вчасним постачанням асфальту із заводу неподалік Червонограда. Працювали без вихідних, але результат того вартий!» - розповідає Іван Дорошенко.

Саме волинські спецтехівці цього року будували дороги у Харківській області та на Дніпропетровщині.

 «Нам точно є за що їх привітати», - Олена Твердохліб

Знають і цінують «Спец Тех» у Милушах, Зміїнці та Княгининку. Не тільки тому, що підприємство зареєстроване в Милушах, та, відповідно, до місцевого бюджету сплачує всі податки.

Підприємство має таку техніку, що може виконувати роботи у дуже складних умовах: в заболочених місцях, зарослих і затоплених парках, тощо.

«Їхня техніка нас часто виручає. Зараз, наприклад, тривають роботи із капітального ремонту системи водовідведення територій сіл Зміїнець та Милуші. Це була велика проблема. Між обома населеними пунктами є долина і міст. Під мостом стоять переливні кадуби, які 25 років ніхто не чистив. Там збиралося сміття, жили бобри і розводилися змії. Як тільки у Стиру збільшувався рівень води, найближчі хати починало підтоплювати», - розповідає голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб.

Після того, як відремонтували трасу М19,  Княгининівська ОТГ стала шукати таке підприємство, яке може проводити роботи з меліорації, зокрема – яке має відповідну техніку.

«Шукали багато де. І знайти виявилося непросто. Керівник «Спец Теху» Іван Дорошенко виїхав на місце, оглянув місцевість і сказав, що вони мають таку техніку і за роботу візьмуться. Зараз вони там працюють, люди задоволені, бо техніка справна, роблять усе акуратно, за собою одразу прибирають. А головне, що нарешті буде порядок на межі між обома селами і ми позбудемося проблеми підтоплення, яка дошкуляла людям і через яку руйнувалася б нова траса», - зауважує Олена Твердохліб.

Тому хто-хто, а мешканці Княгинівської ОТГ точно вітатимуть спецтехівців з професійним святом. Бо є за що. Та й на носі зима, а взимку, коли замітає дороги, на найбільш складних ділянках місцевих доріг без техніки «Спец Тех» - ніяк. ТзОВ «Спец Тех» має три універсальні машини, які в тому числі можуть прибрати сніг з доріг та вулиць. Крім цього, за потреби сніг можуть також вивезти з прибраної території.

Власне, працювати там, де інші безсилі – на «Спец Тех» уміють і прагнуть. 

«Це реальна, напружена і дуже відповідальна робота. Бо від якості наших послуг залежить дуже багато. Нам завжди важливо не підвести партнерів. Тих, хто нам довіряє. А чи це дорога, чи заболочена місцевість, чи котлован під майбутній житловий комплекс – не важливо. Наші люди скрізь працюють якісно. Ми тим і пишаємося», – наголошує Іван Дорошенко. 

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Батьківщина» вирішила не розв'язувати «війну». Конфлікт вичерпано», – Притула
Наступна новина У Луцьку просять світлофор поблизу дитячої поліклініки
Останні новини
Схожі новини