Ігор Палиця дав інтерв’ю про Коломойського, Зеленського і нову партію. Переказуємо найцікавіше

Ігор Палиця дав інтерв’ю про Коломойського, Зеленського і нову партію. Переказуємо найцікавіше
Фото Лівого берега

Народний депутат Ігор Палиця дав велике інтерв’ю шеф-редакторці видання «Лівий берег» Соні Кошкіній. У ньому він розповів, чому створив та очолив нову партію «За майбутнє», про стосунки з Ігорем Коломойським, ставлення до президента Володимира Зеленського та «іноземних агентів».

Переказуємо найцікавіше у кількох абзацах.

Про долю партії «УКРОП»

«Укроп» не відновити. Навіть, якщо змінити назву. Ця партія була вимогою того часу. Це 2015 рік, розпал російської агресії на сході, великий ризик нападу на Одесу, на південь України…

«Укроп» - це музей. Те, про що треба пам’ятати. А не закривати чи перейменовувати. Сьогодні треба думати про майбутнє.

Про нову партію і місцеві вибори

Група нардепів «За майбутнє»  - це ті, хто “вижив” на виборах 2019 року. Коли в людей було розчарування в усіх політичних силах, через що багато хто проголосував за Зеленського і його партію, що дало їм змогу сформувати і Кабмін, і монобільшість в Раді.

Однак виборці обрали депутатів з групи «За майбутнє» тому, що вірять: ці люди знають, як робити і вміють це робити. В нас є досвід і керівників великих підприємств, і власників бізнесу, і тих, хто працював у самоврядуванні. Саме тому, я думаю, новоствореній партії «За майбутнє» на місцевих виборах вдасться досягти успіху на загальнодержавному рівні.

25-го серпня ми презентуємо кандидатів по всій Україні, в ОТГ, разом з мерами міст. В нас вже є напрацювання… Будемо шукати, хто може представляти нашу партію на київських виборах.

Про Зеленського

В мене немає сумніву, що Зеленський - чесна і порядна людина. А сформувати свою команду в нього поки що не вийшло.

***

Зеленського називали людиною Коломойського. Порошенко відкрито заявляв про це на стадіоні. Казав щось про кота у мішку, маючи на увазі Ігоря Валерійовича. Але Зеленський – не ставленик Коломойського.

Хіба зміг би Зеленський так вчинити з ним, якби це був політичний проект Ігоря Валерійовича чи була якась домовленість, знаючи, наскільки Ігор Валерійович, жорсткий у своїх домовленостях, у бізнесі, у всьому?

Коломойський не лізе в політику. Він підтримував Зеленського. Не висував. Не лобіював. Не проплачував. Не мав жодних домовленостей. Просто підтримував, бо бачив, що Порошенко робить з країною. Це була безвихідь.

Про уряди Гончарука та Шмигаля

Той Кабмін (Гончарука, - ред.) нічого не зробив для України. За їхньою логікою, в умовах економічної кризи треба передати всю землю, продати всі державні підприємства, приватизувати навіть прибуткові. Щоб в Україні, крім народу, нічого не залишилося. Президент вчасно прийняв рішення розігнати той уряд.

***

Дивіться, ми повинні розділити президента і Кабінети міністрів. Президент ще вчиться, а уряд Шмигаля, я переконаний, восени буде звільнений. Думаю, що після карантину президент змінить й голів обладміністрацій. Тому що сьогодні відсутня вертикаль влади президента як в областях, так і в районах, містах.

Про Коломойського

Він не говорить зі мною на ці теми (відшкодування націоналізації Приватбанку, - ред.). Я друг, але не компаньйон по “Приватбанку”. Зі мною немає сенсу ні юридичну стратегію вибудовувати, ні судову стратегію. В нього є Боголюбов, є адвокати. Я цього не торкаюся і ніколи не торкався.

***

До речі, Ігор Валерійович відмовляв мене, щоб я очолював нашу партію. Тому що це інший рівень відповідальності. В першу чергу моральної. І якщо у нас не вийде, морально мені буде неприємно. Не катастрофа, але неприємно через те, що люди нам не повірили.

Про «іноземних агентів»

Є різні організації, які працюють на гранти Сороса. Я навіть не намагаюся запам'ятовувати їх назви, в цьому немає сенсу. Мені здається, що за останні п’ять років, він скрізь в Україні простягнув свої щупальці. Законопроекти, які подавав уряд Гончарука, ні один не написаний в самому уряді - усі були заготовлені попередньо, ще до того, як він був призначений Прем’єр-міністром.

Я вважаю, що нам також треба обов’язково прийняти закон про іноземних агентів. В Америці він, наприклад, є. Жодна держава не має права фінансувати з-за кордону чи громадських активістів, чи ЗМІ.

***

Нам треба зробити с Соросом те, що й Угорщина - вигнати усіх “соросят” з країни. Тільки після цього в нас будуть сімейні цінності, економічний патріотизм.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Княгининку люди вийшли на протест проти приєднання до Луцька
Наступна новина Мільйон українців сидить без роботи. Під Кабміном протестують ресторатори
Останні новини
Схожі новини