«Імітація контролю та простоювання на межах міста». Біля Луцька поменшало карантинних постів

«Імітація контролю та простоювання на межах міста». Біля Луцька поменшало карантинних постів

Поруч із Луцьком зменшили кількість карантинних постів. Тепер їх не 9, як було раніше, а 6. Забрали пости в напрямку Боратина, на вулиці Мамсурова та на Вишкові.

Так вирішили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Волинській ОДА, повідомив у фейсбуці радник міського голови Ігор Поліщук.

Нагадаємо, наприкінці березня у зв'язку з оголошенням надзвичайної ситуаціїна в’їздах та виїздах міст облаштували карантинні пости, на яких мали контролювати дотримання протиепідемічних норм водіями транспортних засобів, а також робити температурний скринінг.

Читати також: «О Боже, в нас не прибрано...». Із життя карантинних постів під Луцьком. РЕПОРТАЖ

На думку Ігоря Поліщука, карантинні пости можна взагалі забирати всі і зайняти поліцейських та нацгвардійців чимось кориснішим, «ніж імітація контролю та простоювання на межах міста».

«Абсолютну більшість авто не зупиняють, а якщо й зупиняють і виявляють, що температура підвищена, зробити нічого не можуть», – зазначив Поліщук.

«Нічого більше, ніж легкий психологічний дискомфорт для окремих виїжджаючих з міста, ці блокпости не несуть, а розташовані вони так, що для тих, хто хоче їх об‘їхати існують десятки інших шляхів.

Чергування медиків для вимірювання температури у водіїв та пасажирів авто взагалі не піддається жодному раціональному поясненню. Невже патрульний не може виміряти лазерним термометром температуру?» – йдеться у дописі.

Радник мера зауважив, що застосування того чи іншого обмежувального заходу або заборони необхідно ретельно аналізувати на предмет його ефективності й дієвості та прогнозувати наслідки й розуміти очікуваний результат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З Волинської ОДА звільнили Мишковець і Кирильчука
Наступна новина За добу в Україні підтвердили 456 нових випадків коронавірусу, на Волині – 11
Останні новини
Схожі новини