Ймовірність позачергових парламентських виборів в Україні - найнижча, - соціологи

Ймовірність позачергових парламентських виборів в Україні - найнижча, - соціологи

Імовірність позачергових парламентських виборів, незважаючи на грудневі громадські заворушення, впала на 12 в. п. і досягла свого мінімуму — 10%.

Про це йдеться у Facebook на сторінці Оперативна соціологія

Соціологи припускають, що, можливо, активність громадськості не вплинула на індекс імовірності через те, що претензії протестувальників здебільшого були спрямовані до президента. Та й головний лідер цих протестів Міхеїл Саакашвілі згодом відволікся, щоб відхреститись від зв'язків з колишнім оточенням Віктора Януковича.

Взагалі, на думку експертів, час для можливого призначення позачергових перегонів згаяно. Вибори і так відбудуться доволі скоро, тож немає сенсу починати передвиборчу боротьбу раніше.

Також соціалоги зазначають, що грудневі відповіді експертів на питання «Якби президентські вибори відбулися у найближчу неділю, то які кандидати, на вашу думку, мали б найбільші шанси зайняти лідируючі позиції?» не були оригінальними.

На першому і другому місці залишились Юлія Тимошенко з 66% та Петро Порошенко з 63%. Індекси обох політиків не змінились. «Головна опозиціонерка» та президент по черзі займали перше місце.

«Гадаємо, нас чекає ну дуже цікава боротьба за президентське крісло», – припускають дослідники.

На третьому місці, обігнавши Олега Ляшка з його 11%, опинився Юрій Бойко, у нього 13%. На п’ятому місці з 8% — Святослав Вакарчук, Міхеїл Саакашвілі та Андрій Садовий.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі таксисти вимагають у міської влади упорядкувати стоянки. ВІДЕО
Наступна новина Кір на Волині: захворюваність є, вакцини немає
Останні новини
Схожі новини