Інвестори подали до суду на Facebook через скандал зі зливанням даних третім особам

Інвестори подали до суду на Facebook через скандал зі зливанням даних третім особам

Падіння акцій призвело до значних втрат інвесторів.

Акціонер компанії Facebook Фань Юань подав позов до федерального суду в Сан-Франциско. Позов подано від імені цілої групи інвесторів, кількість яких не розкривається, які купили акції Facebook між 3 лютого 2017 року та 19 березня 2018 року, повідомляє CNN.

У позові вказано, що адміністрація Facebook «робила брехливі і завідомо оманливі заяви» про політику компанії, і стверджується, що адміністрація соцмережі приховала той факт, що вона дозволяла третім особам отримувати доступ до даних про мільйони людей без їхнього відома.

Підкреслюється, що помилкові дії Facebook привели до різкого падіння вартості акцій компанії і, отже, до втрат інвесторів.

Раніше видання The New York Times і The Guardian опублікували розслідування, в якому йдеться про те, що Cambridge Analytica, яка працювала на передвиборчу кампанію Трампа, отримала доступ до 50 млн профілів американських виборців, що дало їй змогу вплинути на хід виборів.

20 березня глава британського парламентського Комітету з цифрових технологій, культури ЗМІ та спорту Деміан Коллінз направив лист засновнику Facebook Марку Цукербергу з вимогою виступити в парламенті перед комітетом у зв'язку з витоком даних.

Цукерберг, який володіє близько 400 млн акцій Facebook, втратив $9 млрд за останні 48 годин через скандал навколо витоку даних користувачів соцмережі. Статки Цукерберга через падіння вартості акцій зменшилися з $75 млрд до $66 млрд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Твердохліб показала проект фельдшерського пункту, який буде в селі Княгининок
Наступна новина У Луцьку знесуть незаконні кіоски, гаражі та сараї
Останні новини
Схожі новини