Родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані обіцяють виплатити по 200 тисяч гривень

Родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані обіцяють виплатити по 200 тисяч гривень
Фото ілюстративне

Уряд обіцяє виплатити родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги. 

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук ввечері 11 січня у відеозверненні.  

«Уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції», – зазначив керівник уряду. 

Гончарук заявив, що держава надасть всебічну підтримку і допомогу, зокрема юридичну та фінансову.

Окрім того, за його словами, авіакомпанія МАУ відповідно до колективного договору здійснить виплати родинам членів екіпажу. 

«Наші дипломати вже працюють за всіма методами, які є в міжнародному правовому полі, щоби домогтися компенсацій від іранської сторони», – запевнив Гончарук. 

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані впав український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Тегеран-Київ». На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. Одна з них – волинянка Юлія Сологуб. 9 січня ввечері спецслужби США заявили, що літак МАУ біля Тегерана збила іранська ракета. Президент України Володимир Зеленський сказав, що ця версія не є підтверджена, але й не виключається. Згодом і Єврокомісія заявила, що немає переконливих доказів щодо причини падіння українського лайнера.

Згодом Іран таки визнав, що літак МАУ поблизу Тегерана вранці 8 січня збила ракета «земля-повітря». Мовляв, іранські військові переплутали літак МАУ з «ворожим» американським об'єктом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «MadHeads ua» запалювали на фестивалі «Різдво у Луцьку»
Наступна новина Чи варто боятися індійських вакцин. Роз'яснення волинської лікарки
Останні новини
Схожі новини