Кальяни, вейпи, цигарки: в Австрії заборонили курити в барах та кафе

Кальяни, вейпи, цигарки: в Австрії заборонили курити в барах та кафе
Фото ілюстративне

З 1 листопада по всій території Австрії заборонили палити в закладах громадського харчування.

Відповідне рішення про заборону паління було прийнято Національною радою (нижньою палатою парламенту) Австрії в липні, повідомляє Укрінформ.

Тепер не можна палити не лише цигарки, але й кальяни та електронні сигарети. За зафіксоване правопорушення платитимуть як самі курці, так і заклади.

Таким чином австрійські депутати вирішили посилити захист некурців. Під відповідною петицією підписалися понад 880 тис. осіб (майже 14% населення країни).

«Заборона не передбачає перехідного періоду чи якихось винятків: палити відтепер заборонено і в кальян-барах та нічних клубах. Відтепер відвідувачі закладів громадського харчування мають залишати приміщення та палити на відкритому місці», — йдеться в повідомленні.

При першому порушенні курець має заплатити до €100, при повторному — до €1 тис.

Покарання для власників закладів ще більше: за перше порушення — до €2 тис., у разі багаторазового порушення сума зросте до €10 тис. Крім того, власники нічних розважальних закладів можуть зіткнутися з іншою загрозою штрафів: через порушення громадського спокою в нічний час з боку відвідувачів, які будуть виходити на вулицю для паління і можуть вчиняти гамір.

Декілька кафе та барів в Австрії вже повідомили про закриття через введену тотальну заборону на паління.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Повітряні маршрутки»: Волинь та Рівненщину сполучали пасажирські літаки
Наступна новина У двох селах під Луцьком провели вуличне освітлення
Останні новини
Схожі новини