Картопля дорога як ніколи. Чи наїдяться цьогоріч волиняни «другого хліба»

Картопля дорога як ніколи. Чи наїдяться цьогоріч волиняни «другого хліба»
Картопля на ринку коштує 11-14 гривень

Один із основних продуктів харчування – картопля – для багатьох волинян стала майже недоступною. Ціна на овоч стрімко підскочила.

Про це – сюжеті Сфери-ТВ.

Лучанки Віра та Марія роздивляються ціни на Центральному ринку, але купувати нічого не поспішають.  Кажуть, на мізерну пенсію, особливо не розгуляєшся. 

Нині на ринку за кілограм дрібної картоплі просять 11 гривень, середньої – 12-13, а велика коштує 14 гривень.

Покупець Степан вирощує власну, але цього року  докуповує, бо своя не вродила. Чоловік запевняє: така ціна, як нині, повинна була бути вже давно. Каже, так має бути, адже селянин важко працює, щоб її виростити.

Продавчиня Галина щороку торгує картоплею, однак площі, де її вирощують, постійно зменшували, бо реально віддавали овочі за безцінь. Цього року, каже жінка, на продаж картоплі майже не садили – і прогадали. 

Серед розмаїття овочів, зелені та фруктів із власного городу подружжя Олег та Любов торгують і картоплею. Три ящики на продаж – і ліміт вичерпано, бо для себе не залишиться. Кажуть, чули від людей, що цієї зими, ціна підскочить ще вище, але вже не на вітчизняну а сусідську – білоруську, бо її, мовляв, уже везуть до нас. 

Серед недешевих овочів варто також виділити помідори та огірки, які вартують по 20 гривень за кілограм. У середньому по 10 гривень можна придбати кіло моркви, цибулі та буряка. Капуста на 2 гривні дешевша. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без школи, церкви і магазину. Волинські Сваловичі цікаві хіба туристам
Наступна новина Назвали луцьких учителів, які отримають персональні стипендії міського голови
Останні новини
Схожі новини