Коли Старий ринок повністю перенесуть

Коли Старий ринок повністю перенесуть

Старий ринок планують переносити з центру Луцька поступово. Орієнтовно завершити процес у міській раді хочуть влітку 2020 року.

Про це «Першому» розповів секретар Луцькради Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, у середу, 29 січня, депутати припинили право користування ділянкою на вулиці Глушець комунального підприємства «Луцькі ринки». Йдеться про ліву частину ринку (та, що ближче до парку), за винятком рядів із секонд-хендом, які перебувають у приватній власності. Цю половину базару планують переселити вже до 3 лютого.

Григорій Пустовіт зауважив, що у мерії розглядають «різні варіанти» виконання цього рішення, в тому числі демонтаж яток муніципальною вартою.

«Але я думаю, що підприємці самі переїдуть і не буде ніяких примусових знесень. Зараз ми працюємо над тим, щоб покращити інфраструктуру і транспортне сполучення на Новому ринку (ринок на вулиці Боженка, - ред.)», - сказав посадовець.

Щодо інших частин ринку, то їх, за словами Григорія Пустовіта, переноситимуть поступово:

«Все, що стосується секонд-хенду, одягу, взуття, запчастин – усе це продаватиметься на «Новому ринку», куди ми пропонуємо переїхати усім підприємцям. Ми налаштовані на те, щоб ринок в шанхайському вигляді припинив існувати. Щодо об’єктів, які знаходяться у приватній власності, – спілкуватимемось з власниками. Можливо, перенесемо їх на інші місця, можливо, викупимо, можливо, домовимось про зміну вигляду».

Залишити планують лише будівлю павільйону, що на правій частині ринку. З облспоживспілкою домовлятимуться про те, щоб привести її в порядок.

«Хочемо щось на кшталт Бессарабського ринку у Києві», - сказав Пустовіт.

Щодо термінів, то виконуючий обов’язки мера відповідає обережно: «Загадувати наперед я не хотів би», але додає: «Зараз оголошений конкурс. Хочемо, щоб перенесення ринку потім не затягувало реалізацію ідей на місяці».

Зауважимо, архітектурний конкурс концепцій вигляду території біля замку повинен закінчитись у червні 2020 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Англійська як друга рідна, ІТ-технології, балет. У Луцьку запрацює нова приватна школа
Наступна новина Кабмін збільшить штрафи за хибний виклик поліції та «швидкої»
Останні новини
Схожі новини