Кому на Волині кандидати в президенти довірили представляти свої інтереси

Кому на Волині кандидати в президенти довірили представляти свої інтереси
Фото ілюстративне

На Волині від початку виборчого процесу до 11 лютого зареєстровано 26 довірених осіб кандидатів в президенти. 

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА проаналізували постанови ЦВК про реєстрації довірених осіб кандидатів у територіальних виборчих округах та відшукали інформацію про цих людей у відкритих джерелах.

Нагадаємо, що 8 лютого ЦВК зареєструвала усіх кандидатів у Президенти України. Кількість бажаючих зайняти президентське крісло складає 44 людей.

Довірені особи Андрія Садового «Об’єднання «Самопоміч»

У волинському  окрузі № 23 (з центром у селищі Маневичі) довіреною особою Андрія Садового стала Аліна Базарнова – депутатка Маневицької райради від «Об’єднання «Самопоміч». Окрім того, жінка очолює Маневицький районний осередок партії та є головою профспілки працівників держпідприємства «Волиньторф».

У виборчому окрузі № 19 (з центром у місті Володимир-Волинський) довіреною особою Андрія Садового став депутат Волинської обласної ради, керуючий справами Волинської обласної партійної організації «Об’єднання «Самопоміч» Костянтин Зінкевич.

У окрузі № 22 (з центром у Луцьку) – інтереси Садвого представляє  Юлія Вусенко –  депутатка Луцької міської ради від «Об’єднання «Самопоміч»» та очільниця Луцької міської організації партії.

Довірені особи Олександра Вілкула («Опозиційний блок – Партія миру та справедливості»)

У  волинському окрузі № 19  (з центром у місті Горохів) довіреною особою Олександра Вілкула  стала  Юлія Зорік.

У окрузі №20 (з центром у місті Горохів) інтереси кандидата представлятиме Ігор Підгорний.

У вмборчому окрузі  № 21 (з центром у місті Ковель) довірена особа Вілкула – Світлана Байдан.

У ОПОРІ зазначають, що у відкритих джерелах не вдалося знайти інформації, яка дала б змогу ідентифікувати довірених осіб кандидата. Зазначимо лише, що повна тезка Юлії Зорік є членом ГО «Європейське самоврядування місцевих громад», яку очолює повний тезка Ігоря Підгорного. Зареєстрована організація у місті Київ.

Довірена особа Валентина Наливайченка  («Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»)

Кандидат у президенти Валентин Наливайченко  зареєстрував одну довірену особу на території Волині. Так, інтереси кандидата у межах округу № 22 представляє Дмитро Громенко. Зауважимо, що він є очільником волинського обласного осередку партії Наливайченка.

У відкритих джерелах було знайдено інформацію, що Дмитро Громенко балотувався у 2015 році до Рівненської районної ради від партії Наливайченка.

Читати також: Валентин Наливайченко представив у Луцьку передвиборчу програму

Довірені особи Анатолія Гриценка  («Громадянська позиція»)

Довіреною особою Анатолія Гриценка у межах округу № 20 став Олександр Александрук. Згідно із інформацією із відкритих джерел, повний тезка Олександра Александрука – екс-депутат Волинської обласної ради від «Нашої України», який був головою Локачинської РДА за президентства Віктора Ющенка.

В окрузі № 21 – довіреною особою став Іван Смітюх відомий на Волині як екс-депутат Волинської обласної ради від «Партії регіонів».

В окрузі № 22 – Сергій Чуріков, який нині очолює обласну організацію «Громадянської позиції».

В окрузі № 23 – Михайло Ліщук. 5 лютого до ЦВК надійшла заява від Анатолія Гриценка щодо відкликання Михайла Ліщука. Відтак, довіреною особою по окрузі № 23 зареєстрували  Сергія Гетманчука, який є депутатом Ківерцівської міської ради Волинської області від «Громадянської позиції».

Довірені особи Юлії Тимошенко (ВО «Батьківщина»)

В окрузі № 19 довіреною особою Юлії Тимошенко став Андрій Оніщук, який  є членом ВО «Батьківщина» та депутатом Володимир-Волинської районної ради.

В окрузі № 20 – Андрій Козюра, якиє депутатом Луцької міської ради.

В окрузі № 21  – Володимир Андросюк, який є  керівником ковельської районної парторганізації, голова фракції «Батьківщини» у Ковельській районній раді.

В окрузі № 22 – Юрій Циганюк, який у 2006 році балотувався за списком «Батьківщини» до Луцької міської ради,  а у 2015 році його включили до списку потенційних кандидатів від партії. Окрім того, під час позачергових виборів президента та виборів до Верховної ради він був членом виборчих комісій від Юлії Тимошенко чи її політсили.

В окрузі № 23 – Людмила Кирда – депутатка Волинської обласної ради від ВО «Батьківщина».

Довірені особи Руслана Кошулинського  (ВО «Свобода»)

Інтереси кандидата в президенти Руслана Кошулинського   в окрузі № 19 представляє Павло Карпюк, який є депутатом  Володимир-Волинської районної ради, членом партії ВО «Свобода».

У виборчому окрузі № 20 – Валентина Магурчак, яка є директором Горохівської районної організації ВО «Свобода».

У окрузі № 21 – Ігор Ткачук, депутат Ковельської міськради 7-го скликання, висунутий міською парторганізацію ВО «Свобода»

№ 22 – Микола Федік, депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода», голова однойменної фракції та заступник голови Волинської обласної організації партії.

№ 23 – Микола Давидюк, який  є представником депутатського корпусу, він є депутатом Маневицької районної ради, членом ВО «Свобода».

Довіреною особою Євгенія Мураєва («Наші»)

До слова, довіреною особою кандидата у президенти Євгенія Мураєва в єдиному  загальнодержавному виборчому окрузі стала людина, яка має певний стосунок до Волинської області. Як вбачається із постанови ЦВК від 25 січня 2019 року № 116, одним із довірених осіб кандидата став Анатолій Француз. Він займав пост голови Волинської обласної державної адміністрації у 2002-2005 роках.

Читати також: Екс-губернатор Волині став довіреною особою проросійського кандидата в президенти

Довірені особи Олега Ляшка  (Радикальна партія Олега Ляшка)

Інтереси кандидата в окрузі №19 представлятиме Дмитро Юзвенко, який є  керівником приймальні офісу Радикально партії Олега Ляшка у місті Володимир-Волинський.

В окрузі №20 –  Ліна Семенюк. Знайти інформацію про Ліну Семенюк із прив’язкою до Радикальної партії Олега Ляшка не вдалося, однак особа із таким же прізвищем, ім’ям та по-батькові є луцькою адвокаткою.

В окрузі №21 – Лілія Місяць, керівник приймальні партії у місті Ковель.

в окрузі №22 – Наталія Андрейчук,  член виконкому обласного осередку партії, член бюро та адвокат.

в окрузі №23 – Степан Ковальчук, зазначений як контактна особа Маневицького районного осередку Радикальної партії Олега Ляшка

Кандидат на пост Президента України може мати не більше 5 довірених осіб в окрузі

Зауважимо, що відповідно до статті 67 Закону України «Про вибори Президента України», кандидат на пост Президента України може мати не більше 5 довірених осіб в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та по одній довіреній особі у кожному територіальному окрузі.

Згідно із частиною 2 цієї ж статті, довірені особи кандидата ведуть агітацію за обрання його Президентом України, сприяють кандидату на пост Президента України у проведенні виборчого процесу, представляють інтереси кандидата у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни відгуляли рубінове весілля. ФОТО
Наступна новина У Луцьку перевірятимуть стан маршруток
Останні новини
Схожі новини