Про співачку MARUV і скандал на Євробаченні. ПРОСТІ ПИТАННЯ

Про співачку MARUV і скандал на Євробаченні. ПРОСТІ ПИТАННЯ
Співачка MARUV на першому нацвідборі до Євробачення (фото: УНІАН)

Національний відбір до Євробачення-2019 став чи не найскандальнішим за багато років. Згідно з підсумками, перемогла співачка MARUV. У фіналі від журі вона отримала 5 балів, від глядачів максимальний бал – 6. Втім, чимало запитань викликали її гастролі у Росії, з якою нині воює Україна. Через політичну позицію виконавиці виникло чимало суперечок у соцмережах. 

Перший вирішив розповісти всю історію від початку. 

UPD Під вечір стало відомо, що MARUV таки не поїде на Євробачення

ХТО ТАКА MARUV?

Справжнє ім’я співачки – Анна Корсун. Народилась 15 лютого у Павлограді Січеславської області, зараз дівчині 27 років. Обрала собі не творчу спеціальність: навчалась у Харківському політехнічному інституті, отримала дипломи за двома спеціальностями: «радіофізика і електроніка» і «фахівець у сфері інтелектуальної власності». 

У 2013 році Анна створила гурт «The Pringlez». Гурт грав у стилі поп-рок, також музиканти робили кавери на відомі хіти. У 2014 Анна сольно брала участь у четвертому сезоні вокального шоу «Голос країни» у команді Сергія Лазарєва. У наступному році гурт брав участь у конкурсі «Нова хвиля», де посів третє місце.

У 2016 відбувся перший «штурм» Євробачення. Гурт виступив на Нацвідборі із піснею «Easy to Love», втім, перемогти не вдалось. На початку 2017 року співачка прийняла рішення про переїзд колективу до Києва, гурт змінив назву, репертуар та музичний напрямок. Власне, там вже і з’явилась співачка MARUV. Більшість треків виконавиці здобули велику популярність. До прикладу, хітова «Drunk Groove» зібрала на Ютубі 88 мільйонів переглядів.

ЯК MARUV ВИСТУПИЛА НА НАЦІОНАЛЬНОМУ ВІДБОРІ?

Цьогоріч співачка вирішила вдруге штурмувати Євробачення, щоправда, тепер уже зовсім в іншому амплуа. Для виступу співачка обрала пісню «Siren Song», що поширюється під лейблом Warner Music Russia.

За результатами півфіналу, від суддів вона отримала 6 балів, та 8 від глядачів. Таким чином, MARUV посіла перше місце у півфіналі та отримала вихід у фінал Нацвідбору.

Вже у фіналі співачка частково змінила постановку та спробувала виправити недоліки у вокалі, на які вказали судді. У фіналі судді віддали співачці 5 балів, глядачів ж віддали максимальні 6 балів. 

ЩО СПІВАЧКА КАЖЕ ПРО ГАСТРОЛІ У РОСІЇ?

Питання про виступи співачки у Російській Федерації підняв ведучий Нацвідбору Сергій Притула. На його запитання вона відповіла, що вважає себе українкою та хоче своєю музикою «об’єднувати людей».

«Хочу нагадати, що конкурс Євробачення якраз створили після Другої світової війни, щоб країни об’єднувались, щоб з’явилось загальне свято, щоб ділились культурою. І я вважаю, що це круто і класно, і це треба підтримувати, бо це в першу чергу пісенний конкурс, а не політичні вибори і так далі», – пояснила вона.

«Я впевнена, що багато людей, які живуть у Росії, чудово ставляться до тих, хто живе в Україні, слухають українську музику. Не можна судити всіх по одній людині, по президенту. Не може бути 4 мільйони, або 4 мільярди, по-моєму, там жителів Росії, просто відверто поганих, які хочуть воювати», – заявила дівчина у фіналі відбору. 

Разом із цим Анна зізналась, що їй пропонували виступити на Євробаченні від інших країн, проте, вона відмовлялась, оскільки хоче представляти рідну країну, в якій народилась, адже вважає себе українкою.

До слова, пізніше, після ознайомлення із контрактом, Анна заявила, що готова виконати одну з його головних умов: відмовитись від гастролей у Росії. 

«Я готова відмовитися від виступів в Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим з 2014 року. Чи не порушувала жодного Закону України. А також готова взяти на себе всі витрати по участі в Міжнародному конкурсі», – запевнила вона.

Втім, у контракті Національної суспільної телерадіокомпанії (далі НСТУ, – ред.) ще було декілька умов, які не сподобались виконавиці.

ЗА ЯКИХ УМОВ MARUV ЗМОЖЕ ВИСТУПИТИ НА ЄВРОБАЧЕННІ?

Вже 25 лютого у Фейсбуці співачка опублікувала пост, в якому поскаржилась на тиск з боку НСТУ. 

За її словами, у контракті, який повинен бути підписаний до обіду цього ж дня, є ряд вимог, які її дуже насторожують.​​​​​​ (далі – уривок із посту MARUV)

  • Мені заборонена будь-яка імпровізація на сцені без затвердження НСТУ. (Неузгоджений шпагат, наприклад, призведе до штрафу в 2 мільйони гривень);
  • Негайна передача авторських прав на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music (про ці права було відомо до початку конкурсу);
  • Чітко виконувати будь-які вимоги і вказівки НСТУ. (Теоретично, мене можуть змусити танцювати на Дні народження у якогось віце-прем'єра, і в разі відмови, мене дискваліфікують і зобов'яжуть знову виплатити штраф у 2 мільйони гривень. Плюс компенсувати НСТУ нібито збитки!);
  • Заборона на спілкування з журналістами без узгодження з НСТУ. (Що повністю порушує свободу слова і права людини). І ще багато чого абсурдного. У разі порушення одного з пунктів штраф 2 мільйони гривень і компенсація збитків ще на невизначену суму.

«Натомість від НСТУ я НІЧОГО не отримую: ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні, тим більше, міжнародної промо підтримки. Навіть візою я повинна займатися сама», – пише співачка.

ЩО БУДЕ ДАЛІ? 

Пообіді 25 лютого НСТУ та MARUV повинні підписати вищезгаданий договір про участь співачки у Євробаченні від України. 

Якщо ж співачка відмовиться від участі, шанси виступити у Тель-Авіві мають учасники, які зайняли друге місце у Нацвідобрі – гурт Freedom Jazz. Втім, наразі представники НСТУ не дають чіткої відповіді на це питання. 

«На жаль поки не можу сказати. Ми хотіли би почути від MARUV відповіді, і звичайно хотілось би покласти дискурс в українському суспільстві: чи має артист, який представляє Україну на Євробаченні, їздити з концертами в Росію», – пояснювала 24 лютого членкиня правління НСТУ Олександра Кольцова у коментарі Громадському.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП політичних сварок місяця на Волині
Наступна новина Покровський розповість, як живе Луцьк без міського голови та які зміни чекають на місто
Останні новини
Схожі новини