Локдаун в Україні можуть перенести, - ЗМІ

Локдаун в Україні можуть перенести, - ЗМІ
Фото ілюстративне

Запланований від 8 січня локдаун в Україні можуть перенести на пізніші дати.

Про це з посиланням на джерела в Офісі президента повідомляє інформаційний Telegram-канал, пише ТСН.

За їхніми даними, жорсткі карантинні заходи можуть розпочати у кінці січня, саме тоді може розпочатися ще й сезонна епідемія грипу.

"На сьогоднішній селекторній нараді у президента це обговорювалося і попередньо прийнято рішення про перенесення локдауна на кінець січня", - зазначає ресурс. 

Джерело пояснює, що вводити локдаун 8 січня недоцільно, адже кількість захворювань низька, а медичні установи не завантаженні. Проте все може змінитись ближче до лютого, тоді начебто чекають «третьої хвилі».

"Доведеться знову вводити локдаун, а це буде зробити дуже складно і майже неможливо. У підсумку цей трек стане «критичним» і антихайповим для влади, яка отримає хвилю критики від всіх", - додає ресурс. 

Нагадаємо, що уряд ухвалив рішення про посилення карантину в Україні від 8 до 24 січня включно 2021 року. Відповідну постанову Кабмін затвердив під час позачергового засідання 9 грудня. Також вона передбачає і подовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень "помаранчевої" зони, які діють і зараз, до 28 лютого. 

До слова, 28 грудня Степанов заявив, що січневий локдаун скасовувати не будуть, навіть попри зменшення захворюваності. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку понад 20 будинків відучора без води. Комунальники шукають місце прориву водогону
Наступна новина В Україні розпочинається реєстрація на пробне ЗНО-2021
Останні новини
Схожі новини