Сім’я лучан зберігає «Кобзар», якому понад 100 років

Сім’я лучан зберігає «Кобзар», якому понад 100 років

У Луцьку відзначили 207-му річницю від дня народження Тараса Шевченка акцією «Прийди зі своїм «Кобзарем». До пам’ятника поетові лучани принесли різноманітні видання «Кобзаря». Одне з них виявилося сімейною реліквією, яку передають з покоління у покоління.

Цю книгу приніс одинадцятикласник 4-ї гімназії 17-річний Павло Богонох, інформує Суспільне.

Він розповів, що вдома книгу зберігають у полотні в темному невологому місці. Книга передається у родині з покоління у покоління – від прапрабабусі по маминій лінії.

«Усі вірші зі шкільної програми вчилися з цього «Кобзаря». Вони відрізняються, їх через це важче вчити, тому що слова з цього словника з плином часу почали відрізнятись. Тут є такі слова, які навіть важко вимовляти», – каже Павло.

Організатор акції «Прийди зі своїм «Кобзарем» – обласний науково-методичний центр культури. Директорка центру Любов Рожнова розповіла, що цьогоріч зареєстрували 130 учасників події, а відбувається вона в Луцьку щорічно з 2012 року.

Волиняни приносили найстаріші сімейні реліквії, нові факсимільні та подарункові видання «Кобзаря». Серед них визначали переможців у восьми номінаціях: найдавніше видання, найповажнішого віку людина прийшла з «Кобзарем», родина, установа, організація, навчальний заклад, наймолодший учасник.

Цьогоріч наймолодшими учасниками акції стали сестри Гурські. 6-річна Анастасія читала вірш «Зоре моя вечірняя», а її тримісячна сестра Аріна разом з мамою були у групі підтримки.

Переможців кожної номінації нагородили сучасними виданнями «Кобзаря».

Читати також: Назвали лауреатів Шевченківської премії 2021 року


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій «Волині» – троє нових гравців
Наступна новина Гурт Go_A представив оновлену версію пісні «Шум», з якою виступатиме на Євробаченні-2021
Останні новини
Схожі новини