Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 11 липня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 11 липня. ФОТО
На Волині затримали хабарника (фото Нацполіції)

На хабарі затримали керівника обласного фонду підтримки індивідуального будівництва на селі. На кордоні знайшли 41 пакт із бурштином. Чоловік мало не загинув у пожежі в багатоповерхівці... Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у четвер, 11 липня.

Сів п’яний за кермо і врізався у дерево

У селі Заставне Іваничівського району 10 липня автомобіль «ВАЗ 2107» врізався у дерево. ДТП сталася близько 19-ї години. За кермом авто перебував 55-річний житель Нововолинська. Поліцейські встановили, що водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням транспортним засобом і в’їхав у дерево. Внаслідок автопригоди він отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у центральну райлікарню.

Не розминулися ГАЗель і «Фольксваген»

У Луцьку поблизу Центрального ринку 11 липня сталася ДТП за участю автомобілів ГАЗель та Volkswagen Toureg. Зі слів свідків, водій ГАЗель, що перевозить хліб, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з Volkswagen. Обидва транспортні засоби отримали незначні механічні ушкодження. Постраждалих немає.

Виявили автомобіль-«двійник»

На автодорозі М-07 «Київ-Ковель-Ягодин» 11 липня за порушення правил дорожнього руху інспектори зупинили автомобіль Ford Focus. Під час перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу правоохоронці встановили, що документ та номер він-коду не відповідає базам даних Національної поліції. Оскільки у цьому випадку вбачаються ознаки злочину, патрульні на місце події викликали слідчо-оперативну групу. 

Конфлікт розв’язували за допомогою ножа

У селі Колпитів Локачинського району 10 липня під час конфлікту 50-річний ковельчанин ножем поранив сина орендаря місцевої водойми. Інцидент трапився по 21-й годині вечора. Конфлікт стався на березі водойми, котру орендує батько 30-річного потерпілого місцевого жителя. Правоохоронці вилучили ніж, яким було нанесено тілесні ушкодження, та направили його на дослідження. Потерпілого госпіталізували в Горохівську центральну райлікарню. 

Лучанину погрожували розправою

У Луцьку група невідомих осіб погрожувала 22-річному місцевому жителю. Він розповів, що 11 липня близько 8-ї години до його помешкання приходили п’ятеро невідомих осіб та погрожували йому фізичною розправою. Правоохоронці оглянули місце події, опитали потерпілого та очевидців правопорушення. У рамках досудового розслідування поліцейські проводять необхідні заходи, спрямовані на встановлення всіх обставини та осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення, мотивів їх дій.

Віддали шахраям 16 тисяч

Минулої доби до поліції звернулося двоє волинян із заявами про те, що їх ошукали шахраї. Загалом зловмисники видурили у них майже 16 тис. грн. Зокрема під приводом продажу мотоцикла шахраї заволоділи грошима у сумі 4,3 тис. грн 41-річного жителя Любомльського району. Гроші потерпілий перерахував через термінал самообслуговування.

35-річний житель Іваничівського району розповів, що під приводом отримання кредиту його ошукали на понад 11 тис. грн.. Гроші потерпілий перерахував через термінал самообслуговування на банківський рахунок.

Затримали хабарника

У Луцьку одного з керівників Волинського обласного фонду підтримки індивідуального будівництва на селі затримали на хабарі. За позачергове отримання кредиту для будівництва житлового будинку за програмою «Власний дім» вимагали від місцевого жителя неправомірну вигоду – 10% від загальної суми кредиту, що становить 30 тисяч гривень. 11 липня правоохоронці затримали одного з посадовців під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 7 тисяч гривень.

У тайнику знайшли 41 пакет із бурштином

Волинські митники у пункті пропуску «Ягодин» затримали волинянина, який мав намір вивезти у Польщу 47,3 кг бурштину. Водій вантажівки заховав каміння у конструктивних порожнинах транспортного засобу. Авто виїжджало з України порожнім, водій нічого не декларував, мовляв, їде в Європу по товар. Каміння у 41 непрозорому пакеті у спеціально виготовленому сховищі. Його чоловік встановив над двигуном, влаштувавши подвійну панель підлоги транспортного засобу. Каміння вилучили та передали на експертизу. Також тимчасово, до рішення суду про конфіскацію, на склад митниці вилучили сідловий тягач, в якому влаштували тайник. Його оцінили експерти у 219 тис. грн.

На пожежі в багатоповерхівці врятували чоловіка

У Луцьку на проспекті Волі в будинку № 41 сталася пожежа, під час якої мало не загинув чоловік. Люди помітили дим та відблиски вогню з вікна квартири на 1-му поверсі і викликали пожежників. Останні відразу не змогли потрапити до оселі, оскільки вхідні двері броньовані, а вікна квартири заґратовані. За словами очевидців, у квартирі знаходився чоловік, який рухається за допомогою інвалідного крісла. Рятувальники перерізали грати, встановили драбину до вікна і потрапили до квартири. Погорілець сидів на підлозі та не міг самостійно рухатися. Рятувальники поклали чоловіка на ноші та через вікно передали його до рук медиків. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем потерпілого. Врятований 68-річний чоловік перебуває у міській лікарні з діагнозом отруєння продуктами горіння.

Начальника митниці оголосили в розшук

Прокуратура Київської області спільно з поліцією завершили досудове розслідування щодо начальника Волинської митниці ДФС, а також двох його підлеглих інспекторів, які отримували хабарі від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через держкордон. Також задокументовано факт заподіяння держбюджету збитків у сумі понад 300 тис. грн внаслідок зловживання начальником митниці та інспекторами своїм службовим становищем. Доведено, що в 2017 році через Волинську митницю з Польщі на територію України реально ввезено спецтехніку. Однак з метою ухилення від сплати митних платежів посадові особи митниці вивезення товару провели лише на паперах, у дійсності ж техніка лишилась на території України. Крім того, начальника Волинської митниці ДФС підозрюють у незаконному придбанні та використанні спеціального технічного засобу для отримання конфіденційної інформації. Триває досудове розслідування за фактом вчинення керівником митниці кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.182 КК України (незаконне збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу). Його підозрюють у стеженні за своїм підлеглим працівником – начальником митного поста та членами його сім´ї. Вказану інформацію отримував та зберігав з метою скомпрометувати підлеглого у майбутньому. Враховуючи, що підозрюваний на виклик не з’явився та місцезнаходження не відоме, його оголосили в розшук.

Оштрафували жінку, яка зчинила бійку біля «Версалю»

Жінку з Луцька, яка зчинила бійку під нічним клубом «Версаль», покарали 850 гривнями штрафу. Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. Бійка між двома жінками сталася ще у липні минулого року. У результаті сутички кривдниця побила суперницю кулаком в голову, схопила за волосся і вдарила в око, згодом завдала ще декілька ударів руками та ногами. У суді жінка, що працює перукарем, одружена і має сина, розповіла, що бійка зчинилася нібито через те, що потерпіла, проходячи повз неї, вдарила її рукою по сідниці. Тож суд призначив їй покарання у вигляді штрафу.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські НовиниІА ВолиньPost, Волинь24, прес-служб ГУ Нацполіції у Волинській області, Управління захисту економіки у Волинській області, Волинської митниці ДФС, Патрульної поліції Волинської області, управління ДСНС у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рубльов заявив про погрози своєму помічнику. Подробиці інциденту
Наступна новина Лучанин – перший українець з синдромом Дауна, який здобув вищу освіту
Останні новини
Схожі новини