Луцька ТВК припинила ініціативу щодо депутатів-відкликанців

Луцька ТВК  припинила ініціативу щодо депутатів-відкликанців

За припинення ініціативи виборців про відкликання депутатів Луцькрад проголосувало 11 членів Луцької територіально-виборчої комісії.

Про це йшлося 7 червня під час засідання ТВК, – повідомляє Конкурент

Член ТВК Ірина Чебелюк внесла пропозицію про припинення ініціативи виборців щодо відкликання депутатів Луцькради: Сергія Були, Костянтина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка.

Голова ТВК Леонід Будцев сказав, що це неправильна пропозиція, оскільки була постанова Верховного Суду України, яка скасувала ідентичне рішення ТВК, яке вони прийняли раніше.

Втім 11 членів ТВК проголосувало за, а 7 – проти.

Політолог Михайло Наход пояснив, що винесли таке ж саме рішення, яке суд скасував раніше. Він каже, що, найімовірніше, ситуація розгортатиметься знову ж за тим сценарієм, що й раніше: знову суд скасує рішення, а ТВК може винести аналогічне рішення, яке було запропоноване Іриною Чебелюк сьогодні.

«З моєї точки зору як політолога, якщо суд скасував вже подібне рішення, то повинно бути винесене інше...», – сказав Михайло Наход.


Нагадаємо, що на початку травня оприлюднили нову і очевидно остаточну судову постанову. А саме – Верховний суд України визнав протиправним та скасував рішення Луцької ТВК, Волинського окружного та Львівського адміністративного судів і зобов’язав відновити процедуру щодо відкликання 5 міських депутатів: Євгена Ткачука, Сергія Були, Констянина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Олександра Козлюка.

Проте виборчком вже вкотре не може зібратися на засідання, 31 травня засідання виборчкому саботували представники Опозиційного блоку.

Нагадаємо, що у 2017 році у Луцьку розпочався процес збору підписів щодо відкликання 5-ти депутатів міськради, що після смерті Миколи Романюка змінили свої політичні вподобання. Тоді за відкликання підписалося 15 тисяч лучан.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська митниця позбувається хабарників. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку водій взяв зі школярки повну вартість квитка за проїзд
Останні новини
Схожі новини