Луцька влада планує купити ще 30 нових тролейбусів

Луцька влада планує купити ще 30 нових тролейбусів

У Луцьку можуть з’явитися ще 30 нових тролейбусів, 5 із яких матимуть автономний запас ходу.

Про це йшлося у понеділок, 1 лютого, під час сесії Луцькради, пише ІА ВолиньPost

Депутатка Алла Надточій зазначила, що Луцьк декларує намір мінімізувати кількість застарілих маршруток в місті, і поцікавилася, як вирішуватимуть проблему з доїздом у місцях, зокрема на Дубнівській та Вишкові, куди не можуть доїхати тролейбуси, та чи передбачають купівлю «рогатих» із автономним запасом ходу.

Міський голова Ігор Поліщук відповів, що у місті є окремі перевізники, котрі оновлюють автопарк. Наприклад, одне з підприємств купило 5 автобусів MAN, що відповідають екологічному стандарту Євро-5.

На переконання мера, саме такі автобуси мають обслуговувати прилеглі громади, адже немає економічної доцільності будувати тролейбусні лінії.

«Разом із тим, ми сьогодні подали заявку на участь у наступному проєкті щодо отримання ще 30 тролейбусів, 5 із яких будуть із автономним ходом», – додав він.

Нагадаємо, для Луцька виготовили вже шість нових тролейбусів. Два з них виїхали на луцькі дороги у жовтні 2020-го. Ще чотири мали почати курсувати цього тижня.

У квітні 2020 року Луцька міська рада підписала контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів від згаданого підприємства. Кошти на них передбачили в міському бюджеті, також надійшов фінансовий транш від Європейського інвестиційного банку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині викрили 25-річного сутенера
Наступна новина Через тарифи Луцькрада знову звернулася до центральної влади. Озвучили вимоги
Останні новини
Схожі новини