Луцькі депутати відмовились запровадити мораторій на продаж книгарень

Луцькі депутати відмовились запровадити мораторій на продаж книгарень
джерело фото: Волинська Правда

На міському рівні у Луцьку депутат Павло Данильчук хотів заборонити відчуження, продаж чи передачу комунального майна міста з книгарнями та іншими установами друкарства чи культури.

Однак колеги його не підтримали.

Про це йшлося 29 серпня під час сесії міської ради.

Появу проекту рішення зумовила ситуація, яка склалась із закриттям та ліквідацією книгарні «Планета» та виселення в іншу частину міста книгарні «Освіта».

Данильчук пропонув запровадити мораторій на відчуження, продаж чи передачу комунального майна, де знаходяться редакції друкованих засобів масової інформації, друкарні, видавництва, книгарні, підприємства книгорозповсюдження, заклади культури та творчі спілки, які належать громаді Луцька.

Проект цього рішення депутат пропонував розглянути найпершим, однак депутатський корпус відмовився голосувати за таку зміну у порядку денному. Тричі вони проігнорували пропозицію Данильчука, потім цю ж зміну у порядку денному озвучили Юлія Вусенко, Тарас Шляхтич та інші депутати. Їх також проігнорували.

Юлія Вусенко наголосила, що у зал засідань завітала інтелігенція, яка обстоює існування книгарні «Освіта», та закликала депутатів голосувати не за гроші, а за культурний розвиток луцької молоді.

Врешті попри ці заклики питання про мораторій розглянули після двох проектів рішень, згідно з якими продадуть приміщення, де десятки років були книгарні «Освіта» та «Планета».

Сам проект рішення про заборону продажу приміщень з книгарнями не підтримали.

Нагадаємо, у Луцьку продадуть приміщення, в якому розташована книгарня «Освіта». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від А до Я: у Луцьку розповіли про сучасну драматургію
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 30 серпня
Останні новини
Схожі новини