Луцькі дітлахи малювали піском

Луцькі дітлахи малювали піском

2 та 3 травня у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки був проведений третій етап проекту «Крок до себе».

Під час двох майстер-класів дітки познайомилися з кінетичним піском, а також спробували техніку малювання піском по світловому планшеті.

Сьогодні існує безліч незвичних способів і технік малювання, але саме малювання піском – це унікальний вид мистецтва, який зачаровує і дарує атмосферу дивовижного. Пісок – матеріал, який притягує до себе, а його сипучість привертає увагу як дітей, так і дорослих.

Мистецтво створення картин з піску прийшло до нас менше п’ятдесяти років тому. Тобто конкрених методик чи правил в цій справі не існує, кожен з учасників може стати творцем власного стилю та техніки малювання.

Заняття з пісочної анімації розвивають дрібну моторику рук, творчу уяву та координацію. Завдяки тому, що дітки працюють відразу двома ручками, відбувається розвиток обох півкуль головного мозку, як правого — який відповідає за творчість та креативність, так і лівого — який стимулює логічне мислення та аналіз.

Сама гра з піском є однією із форм роботи арт-терапії. Такі заняття допомагають нормалізувати психоемоційний стан дитини. За допомогою малюнка висловити емоції, про які вона не може або не хоче говорити, та загалом покращити настрій та нейтралізувати вагання.

Крім естетичного задоволення, яке ми отримали від створення прекрасних малюнків, ми ще й з користю відпочивали та релаксували. А також мали змогу порозважати над тим яку цінність несуть в собі заняття творчістю та мистецькі захоплення.

Відкривайте свої таланти, реалізуйте мрії, шукайте свій внутрішній скарб! Зрештою посміхніться та зробіть крок до себе!

Захід був проведений ЦГМОВ «Наша справа» та ЦЕІ у м. Луцьку. Організаторами та ідейними ініціаторами є – керівник проекту «Крок до себе» Олена Кордунова та координатор європейських молодіжних проектів Ліна Басюк.

Партнерами є Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім.. Олени Пчілки.

Проект реалізується за фінансової підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької Міської Ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Трьох маленьких хлопців, які на Волині ледь не згоріли живцем, можуть відправити на лікування у США
Наступна новина На Волині не вистачає 100 мільйонів на будівництво нової дороги. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини