Луцький політех обігнав СНУ на 23 позиції. Опублікували новий рейтинг українських університетів

Луцький політех обігнав СНУ на 23 позиції. Опублікували новий рейтинг українських університетів
Луцький національний технічний університет

Луцький національний технічний університет та Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки опинились на 52 та 75 місці відповідно у рейтингу вишів «Топ-200 Україна 2019».

Рейтинг сформували Центр міжнародних проектів "Євроосвіта", в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019 "Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти", яка цього року проходила в найстарішому університеті Європи - Університеті Болоньї (Alma Mater Studiorum Universita di Bologna) 8-10 травня 2019 року.

Методика базується на використанні відкритих даних прямих вимірів (сумарною вагою 85%) та експертних висновків фахівців у галузі вищої освіти і головних ринків праці України (сумарною вагою 15%). Експерти оцінювали якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання та індекс міжнародного визнання. 

Використовувалися анкетні дані, інформація з сайтів закладів, дані міжнародних асоціацій університетів, дані про участь в міжнародних проектах (Horizon 2020, Erasmus+), рейтингах (Webometrics, Scopus, uniRank), дані МОН України, ЄДЕБО, Комітету з питань державних премій України і премій ім. Т.Шевченка, участь в проектах, що фінансуються НАТО в рамках Програми «Наука заради миру і безпеки», середній конкурсний бал вступника та інші відкриті дані.

За даними експертів, які брали участь у підготовці цьогорічного рейтингу «Топ 200 Україна 2019», залишається практично незмінною тенденція великого розриву між потребами ринків праці України і результатами роботи університетів за моделлю сучасних знань, головними компетенціями і практичною якістю підготовки фахівців.

Перша десятка лідерів виглядає так:

ЛНТУ посів 52 місце з сумарним балом 21,39. Найвищу оцінку (9,58) він отримав за якість науково-педагогічного потенціалу, найнижчу (3,40) – за міжнародне визнання.

СНУ ім. Лесі Українки опинився на 75-тій сходинці з сумарним балом 18, 44. Найвищу оцінку (9,74) він отримав за якість науково-педагогічного потенціалу, найнижчу (2,06) – за міжнародне визнання. СНУ програв ЛНТУ також в оцінці якості навчання.

До слова, Національний університет «Острозька академія» опинився на 93 сходинці.

Подивитись повний рейтинг можна тут.

Зауважимо, у минулорічному рейтингу вишів ЛНТУ посів 74 місце, а СНУ – 80-е.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДахаБраха дасть великий сольний концерт у Києві
Наступна новина Які книги на Волині видадуть за гроші обласного бюджету
Останні новини
Схожі новини