Луцький священик проповідує через Фейсбук та Вайбер

Луцький священик проповідує через Фейсбук та Вайбер
Джерело фото: Sputnik

Настоятель храму УПЦ КП Віктор Михалевич активно користується соцмережами для проповідування.

У коментарі «Першому» священик розповів, що публікує дописи на своїй сторінці у Фейсбуці, а також створив групу у Вайбері, аби ділитися там своїми думками. У соцмережах він пише про молитву, релігійні свята, ділиться порадами.

«Я використовую соцмережі не для розваг, а для служіння. Чим живу, тим і ділюся. Мета священика – служити. Я служу і у храмі, і в соцмережах», – розповів Віктор Михалевич.

Він зазначив, існує церковний устав, який визначає певну тему для роздумів на кожен конкретний день. Тож часто теми дописів священика співпадають із ними. Іноді ідеї для публікацій отцю Віктору пропонують прихожани – якщо кілька людей звертаються з подібними запитаннями, то він пише про це.

У Фейсбуці священик має близько 3 тисяч друзів, проте там дописи він публікує не так активно, як у Вайбер-групах, де зібралися близько сотні його однодумців. У Фейсбуці, каже Віктор Михалевич, різна аудиторія: одні підтримують його і «лайкають», а інші – зневажають його роботу.

«У Фейсбуці далеко не всім ділюся. Раніше статус постів був «лише для друзів», але попросили з інформаційного відділу Волинської єпархії, щоб я публічно виставляв їх. У цій соцмережі є дуже багато «мух», які «обкакувати» люблять. Коли починають топтатися по тому, у що ти душу вкладаєш, відверто зневажають – доводиться просто видаляти таких користувачів. У Вайбер-групах у мене усі ті, кого я знаю, тому я там можу ділитися своїми думками. У Фейсбуці більш загальні пости», – розповів Віктор Михалевич.

Він додав, що іноді навіть додає «хейтерів» у чорний список.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку фура заблокувала рух вулицею. ФОТО
Наступна новина Із патріарха Філарета зняли анафему
Останні новини
Схожі новини