Якою може бути перша дитяча церква в Луцьку. Показали проекти

Якою може бути перша дитяча церква в Луцьку. Показали проекти

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, керуючий Волинською єпархією ПЦУ, показав новий проект дитячої церкви у Луцьку.

За його словами, авторами проекту храму в Луцьку є команда чернігівських архітекторів. Вони на прохання владики Михаїла, створили проекти такого храму, який би йому хотілося бачити на вул. Конякіна у Луцьку. Там, нагадаємо, уже заклали камінь під майбутнє будівництво.

Про своє бачення дитячого храму митрополит розповів під час інтерв’ю виданню «Перший». За його словами, свого часу уже публікували перший проект храму, нині є його нові версії.

«Для молитви треба невеликий храм, а навколо – один великий дитячий майданчик. То не має бути собор, маленька церква, де можна купити свічку і соску, капронки, якщо раптом порвав. І дитину лишити на свічницю-няню з погодинною оплатою. Оце розроблено мною ще в Чернігові (з 2002 до 2004 владика Михаїл був єпископом Чернігівським та Ніжинським, - авт.) проект чернігівської фірми. Тамтешні архітектори, з якими я дружу, мають таке бачення», - каже Михаїл.

Як видно зі світлин, проект виконано колективом архітектурного бюро «СКП-ПЛЮС», зареєстроване у м. Чернігів. За даними ресурсу YOU CONTROL, керівницею ТОВ «СКП-ПЛЮС» є  архітекторка Лариса Бережна. Її чоловік Віктор Бережний, свого часу був заступником міського голови Чернігова і є відомим архітектором у місті. 

Така церква вирішуватиме найперше безліч проблем, які нині виникають у родинах, бо дбатиме про духовний стан мами, каже він.

«У неї психоз, вона щойно вийшла з пологового, у неї розлучення… Чия це проблема? Церковна. А якби мама прийшла до храму, дитина має можливість біля храму поспати, погратися, якщо більше, мама має можливість її тут лишити, самі піти зробити манікюр, зарядку, випити кави з подругою. Повернулася – щаслива. Звичайно, то політика, бо мені треба шматок землі (чого мені – нам!), де ця мама з дитиною буде гуляти», - переконує митрополит.

У грудні 2018-го у Луцьку в районі вул. Конякіна освятили місце під таку церкву. Навесні 2019 рішенням Луцької міської ради надали  земельну ділянку для її будівництва.

Згодом при новій луцькій парафії Введення у храм Пресвятої Богородиці, що на вулиці Конякіна, 25-В і настоятелем якої є протоієрей Віктор Михалевич, почала діяти недільна школа. Наразі храм розташований у тимчасовій споруді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу виявили майже 21 тисячу хворих на коронавірус
Наступна новина На Волині за минулу добу виявили 395 хворих на ковід
Останні новини
Схожі новини