«Маленька історія про Степановича». Зустріч лідерів команди Гриценка з волонтерами в Луцьку. ФОТО

«Маленька історія про Степановича». Зустріч лідерів команди Гриценка з волонтерами в Луцьку. ФОТО
Олександр Кралюк з колегами, які керуватимуть виборчими кампаніями Гриценка у районах Волині

«Це не зустріч для того, щоб попити кави, поговорити і розійтися. Ні!» - з такими словами звернувся до присутніх у луцькому волонтерському центрі волинян один із лідерів команди Анатолія Гриценка політик Єгор Фірсов.

Каже, приїхав, щоб поділитися з волинськими прихильниками Гриценка, «енергією з інших штабів». 

Головне, що вирізняє виборчу кампанію Анатолія Гриценка від кампанії інших кандидатів, наголошують тут,  – то ставка на людей, які дорожать своїм вибором і будуть його захищати.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку лідери команди Анатолія Гриценка розповіли, чому вірять в його перемогу. ФОТО

У луцькому волонтерському центрі кандидата в президенти Анатолія Гриценка відбулася зустріч лідерів команди політика з місцевими активістами, волинянами, які підтримують саме цього претендента на посаду глави держави.

Людно. Тісно. Але всі – свої. Волонтерський центр діє на пр-ті Волі вже не перший день. Під час свого візиту до Луцька, який відбувся 24 лютого, політики Микола Катеринчук та Єгор Фірсов зустрілися саме з волонтерами і партійцями, щоб провести відверту розмову про вибори.

Тут у Луцьку діє волонтерський центр Анатолія Гриценка

«А потім він виходить, махає рукою Юлії Володимирівні. Не Тимошенко…»

Найперше присутніх привітав Єгор Фірсов, один із лідерів команди Гриценка на виборах-2019, який якраз і курує волонтерський рух. Він проїхав уже тисячі кілометрів Україною, бо в кожному регіоні діють волонтерські штаби Гриценка, й уже готовий зробити певні висновки про шанси Гриценка на прийдешніх виборах.

«Шанс перемогти в Анатолія Степановича є і дуже-дуже великий. Я б хотів, щоб всі тут це максимально усвідомили. Я був в БПП. Мене і Миколу Томенка, який також трудиться в нашій команді, вперше за всю історію українського парламенту позбавили мандату за позицію. До мене зверталися всі партії, крім Опоблоку, всі запрошували до своїх лав. Я обрав винятково Гриценка. Зараз поясню чому.

Єгор Фірсов розповів «одну маленьку історію» про Гриценка і пояснив, чому вона – показова

Одна маленька історія. Коли ми зі Степановичем їдемо в регіони, спочатку водій забирає мене з квартири, яку винаймаю, а потім їдемо до квартири Гриценка. Коли йде мова про будинок Гриценка, чомусь усі думають, що це якийсь великий маєток. Е ні… Анатолій Степанович Гриценко живе у звичайній квартирі, в звичайному будинку на окраїні Києва. Автівка  від’їжджає, Анатолій Степанович при мені виходить зі звичайного під’їзду, повертається, махає рукою Юлії Володимирівні. Не Тимошенко, а Мостовій… І їде зі мною.

Чому це важливо і показово особисто для мене? Я був у парламенті, я знаю, який там рівень корупції. Знаю цифри, скільки зароблять і скільки пропонують. Я знаю, яка в тебе є можливість, коли ти там. І коли в тебе є стержень від цього відмовитися, тоді це – діло!» - пояснює Єгор Фірсов.

Цього дня тут – людно

За його словами, на зустрічі з волонтерами приїздить не агітувати. Навпаки: він просить цих людей про допомогу. У цій країні вже були випадки, коли люди захистили свій вибір, коли довели, що не все вирішують гроші.

«Так, гроші важливі, але де там Янукович, в якого було багато грошей, де він? Де Клюєв, Лазаренко? Те саме чекає Порошенка. До виборців треба йти з порядністю», - зазначає Фірсов.

Єгор Фірсов, Олександр Кралюк та Микола Катеринчук у Луцьку

«По-секрету: Міноборони ніколи не займалося продажем  цього майна»

Присутні уважно слухали.

«А що казати людям, яким починаєш розказувати про Анатолія Гриценка, а вони тобі одне: «А чого він продав всю армію» - і все? Як їм пояснити, що це неправда?» - лунає питання з гурту волонтерів.

«Почули. Дякую», - першим на це відгукнувся Микола Катеринчук.

Катеринчук - заступник керівника штабу Гриценка із юридичних питань. Як досвідчений адвокат і політик він відстоює правду у судах.

Одна із судових історій, за словами Катеринчука, стосується саме цієї, вміло запущеної у медійний простір, інформації.

«Насправді ви задаєте питання, яке сформульоване Адміністрацією Президента і «порохоботами». Є така професія, дуже дохідна зараз – хвалити президента, який довів до зубожіння всю країну та обпльовувати інших кандидатів. З квітня АПУ запустила у всі районні газети дезінформацію, що начебто Анатолій Гриценко займався тим, що ви кажете…

У нас є рішення суду, яке це спростовує. Людям треба відповідати дуже просто, по-секрету: Міноборони ніколи (!) не займалося продажем надлишкового майна. Цим займалося інше міністерство. Воно називається Міністерство економіки. Там є два підприємства: «Укроборонпром» та «Укроборонекспорт», так-от вони визначають, що продавати, коли і підписують контракти.

Тому все це – брехня. Як можна людину звинувачувати в тому, що вона не робила, що не мала права робити і до чого навіть не торкалася? Це те саме, що говорити, що міністр охорони здоров’я в космос ракети запускає. А тепер згадаємо, хто був міністром економіки при Азарову: правильно, Порошенко» - наголошував Катеринчук.

Катеринчук: «На моїх очах Мартиненко продав «Центр Разумкова» Порошенку»

Згодом лідер партії «Європейська партія України», яка приєдналася до Гриценка на виборах 2019 року, продемонстрував присутнім рішення суду, якими «одного з порохоботів» (про нардепа Олександра Бригинця, який в ефірі котрогось із телеканалів заявив про розкрадену армію) зобов’язали спростувати цю інформацію.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Інша кампанія». Як працює волонтерський штаб Гриценка в Луцьку. ФОТО

Якщо вірити Катеринчуку, після виборів він по кожному редактору, який опублікував цю, на його думку, зумисне розповсюджену інформацію, ініціюватиме судове рішення та притягнення до кримінальної відповідальності.

Хтось говорив про те, як добре, що українське суспільство дозріло до того моменту, коли люди йдуть агітувати не тому, що їм платять.

Хтось нарікав, що рейтинги – куплені...

Микола Катеринчук запевняв:  «На моїх очах Мартиненко продав «Центр Разумкова»  Порошенку».  

На завершення – колоритна порада. Як позбутися сусідів, яких ти любиш, якщо ти знаєш, що вони взяли тисячу від Порошенка? Все елементарно, каже Катеринчук: «Просто мовчіть. Точно потім вибори закінчаться, а їхні персональні дані, ті копії паспорта та ідентифікаційного коду використають шахраї і наберуть на них кредитів. Перевірено».

У приймальні – сміх.

Але це – не так уже й смішно.

***

На завершення керівник облосередку партії «Громадянська позиція» у Волинській області Олександр Кралюк познайомив присутніх з тими, хто опікуватиметься виборчою компанією у районах.  

Фото на згадку. Столичні гості тиснуть руки місцевим волонтерам. Хтось лишається дискутувати. Хтось обмінюється контактами…

У підсумку зійшлися на думці: сьогодні команді Гриценка вкрай необхідна зустріч на всеукраїнському рівні. Уже визріває ідея про великий форум прихильників цього кандидата у президента, який би довів, що всі маніпуляції з рейтингами – всього-на-всього маніпуляції, а статті про кримінальні справи і розграблену ним армію – брудні фейки. Як мінімум, такими їх тут вважають.

А тим часом у штабах Гриценка мають намір активно працювати.

Під час зустрічі з волонтерами команди Гриценка з Волині

 

Текст: Олена ЛІВІЦЬКА.

Фото: Ірина КАБАНОВА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 10 цікавих фактів про садибу  Косачів у Колодяжному. ФОТО
Наступна новина «Раніше треба було думати»: співачка з Волині Тетяна Власова про скандал навколо MARUV
Останні новини
Схожі новини