Марк Цукерберг за добу втратив $6 млрд

Марк Цукерберг за добу втратив $6 млрд

Акції Facebook 19 березня впали на 8%, повідомляє CNBC.

Причиною стала поява у вихідні інформації про те, що компанія Cambridge Analytica, яка вивчала уподобання виборців в інтересах кампанії Дональда Трампа, використовувала дані більш ніж 50 млн осіб без їх згоди.

У результаті Цукерберг втратив $6,06 млрд, залишившись при цьому четвертим рейтингу найбагатших у світі людей, – пише УНІАН.

 Попереду нього лише Джефф Безос, Білл Гейтс і Уоррен Баффет, вказує Bloomberg.

Facebook вказувала, що не мала відношення до діяльності Cambridge Analytica. Тим не менш прокоментували скандал в тому числі американські політики. Так, сенатор Марк Уорнер, який представляє Демократичну партію США, зазначив, що політика Facebook нагадує часи Дикого Заходу.

При цьому в компанії з`ясували, що дані Cambridge Analytica надали її співробітники Джозеф Канселлор і Олександр Коган, які створили фірму Global Science Research.

Паралельно стало відомо, що незабаром може піти у відставку глава відділу безпеки Facebook Алекс Стамос. Приводом стали суперечки з приводу просування компанією політичної реклами під час президентських виборів у Сполучених Штатах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Савченко розповіла, що її підбурювали до організації «перевороту»
Наступна новина Приватбанк контролює половину валютних переказів
Останні новини
Схожі новини