«Сімейний бізнес»: на Волині аферисти заробляли на «реєстрації автівок»

«Сімейний бізнес»:  на Волині аферисти заробляли на «реєстрації автівок»

Волинські правоохоронці викрили осіб, які ошукали державу на 1,2 мільйона гривень. Заробляли зловмисники на фіктивній оплаті  послуги територіальних сервісних центрів (ТСЦ) МВС України.

Про це інформує  поліція.

У поле зору оперативників Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України потрапила група осіб, яка причетна до шахрайської схеми в одному із районів Волині. Аферисти пропонували громадянам свої послуги – збір пакета документів, необхідних при реєстрації транспортного засобу. Вони здійснювали обов’язкові бюджетні платежі через банківські термінали, а коли отримували чек – телефонували в банк і скасовували трансакцію. Квитанцію про нібито «успішну» оплату  разом з іншими  документами віддавали своїм клієнтам, а повернуті гроші привласнювали.

Фінансові маніпуляції провертали волинянин і двоє його повнолітніх дітей.  Чоловік також залучив  до свого «сімейного бізнесу» ще одну знайому – жительку області. Виявилося, що такі оборудки зловмисники прокручували регулярно, а відтак завдали збитків державі на суму майже 1,2 мільйона гривень.

Читайте також: Як не стати жертвою фейків та дезінформації у мережі?

У помешканні фігурантів оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі поліції Волині провели санкціоновані обшуки. Вилучили  гроші, квитанції на різні прізвища про оплату послуг ТСЦ МВС України, талони на чергу в сервісний центр, технічні паспорти на транспортні засоби, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Наразі слідчі волинської поліції готують  фігурантам  оголошення про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі. Крім цього, перевіряють причетність співробітників ТСЦ до протиправних дій зловмисників.

Читайте також: Посадили в машину і намагались вивезти. Затримали шахраїв, які вимагали неіснуючий борг у лучанина


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянина посмертно нагородили орденом «За мужність»
Наступна новина Марка «Доброго вечора, ми з України» вже в обігу
Останні новини
Схожі новини