«Маємо переконати всіх, що вчитися на рік довше – це класно», – нова міністерка освіти

«Маємо переконати всіх, що вчитися на рік довше – це класно», – нова міністерка освіти
Міністерка освіти і наук Ганна Новосад

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад розповіла про своє ставлення до реформи освіти, яку розпочав попередній уряд, та про те, що буде далі змінюватися у цій сфері.

Про це ідеться в її інтерв’ю Українській правді.

Насамперед вона запевнила, що ніхто не буде відміняти Нову українську школу. Адже, каже, такі питання її ставлять дуже часто.

«Як можна скасовувати те, що має величезний суспільний запит, до певної міри сформовану суспільну довіру і що точно дає відповіді на ті найнагальніші, найбільш кричущі проблеми, які є? Продовження змін у школі є одним із наших пріоритетів», – зазначила очільниця міністерства.

«Я працювала в МОН, в тому числі в команді Лілії Михайлівни (Лілія Гриневич – колишня міністерка освіти і науки, – ред.), тому розумію, як створювалася Нова українська школа.

У мене є позитивне упередження: я не можу критикувати те, частиною чого до певної міри була. А навіть якби не була, то політика, особливо в сфері освіти, має бути цивілізованою і послідовною», – каже головна освітянка країни.

На її думку, якщо через кожні 2 роки чи після кожних виборів міняти освітню політику, нічого хорошого з того не вийде.

«Нова українська школа буде збережена як пріоритет, але ми спробуємо додати певні рішення в інших сферах також», – наголосила вона.

Також, на її думку, реформу треба пришвидшити.

«Є запит на зміни не лише від батьків 1-2 класів, але й всіх інших. І на цей запит треба якось відповісти… Пришвидшити НУШ – це спробувати пришвидшити початок як базової, так і старшої профільної школи. Однак поки немає кінцевої відповіді, як ми це будемо робити.

Якщо говоримо пришвидшення запуску старшої профільної школи не з 2027-го, а раніше, то маємо чесно казати: «Друзі, ті, хто з вас зараз ходить до школи і думав, що він буде вчитися 11 років, мусить піти в 12-річну школу. Але ми обіцяємо, що вона буде радикально іншою, якіснішою, профільнішою, матиме індивідуальну освітню траєкторію, у вас буде інше освітнє середовище, інші вчителі».

Тобто маємо переконати всіх, що вчитися на рік довше – це класно. Зараз розробляємо різні сценарії, після чого обов‘язково представимо їх до широкого громадського обговорення», – пообіцяла Ганна Новосад.

Вона додала, що реформа базової школи почнеться через три роки, коли теперішній 2-й клас піде у 5-й.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Прийшов час мені піти». Тренер «Волині» Андрій Тлумак заявив про відставку
Наступна новина «Хімічний вулкан», або як горять гроші. У Луцьку відбулися «Наукові пікніки»
Останні новини
Схожі новини