«Мене не цікавить, хто правий, хто ні», - Олександр Вовченко про політичну ситуацію в Луцьку

«Мене не цікавить, хто правий, хто ні», - Олександр Вовченко про політичну ситуацію в Луцьку

Головний поліцейський у Волинській області Олександр Вовченко розповів, що політична ситуація в місті відбивається на роботі поліцейських.

Цим він поділився у своєму інтерв’ю «Першому».

«Загалом так, впливає. Коли я приїхав до Луцька, то брав участь у запуску патрульної поліції як командир батальйону. Антон Іванович Цюцюра, який зараз очолює патрульну поліцію Кіровоградської області, почав непогану співпрацю з керівництвом міської ради. Його перевели, а мене призначили виконуючим обов’язки, тож я намагався продовжити почату роботу, з Миколою Ярославовичем ми плідно працювали. Він знав проблемні місця в Луцьку набагато краще, ніж я, міг підказати, щось порадити. Навіть та ж вулиця Лесі Українки, з якою ми так довго боролися, аби вона таки стала пішохідною…», – каже правоохоронець.

За його словами, коли він звертався до міської ради, щоб відзначити патрульних, чи стосовно субвенції, яка має передбачатися у місцевих бюджетах для патрульної поліції, – до них прислухалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Даішники брали хабарі і були поганими, патрульні – не беруть, але теж погані», - Олександр Вовченко

Проте коли ж почалися політичні зміни, то начальник Управління патрульної поліції Волині зайняв позицію – максимально не влазити і навіть не вникати в те, що відбувається.

«Мене не цікавить, хто правий, хто ні, хто в більшості, хто в меншості… Моє завдання як патрульного поліцейського – щоб місто було безпечним та комфортним. Люди знають, що я непогано спілкувався з командою Романюка, і намагаються маніпулювати цими речами, типу, правда ж було класно, коли мером був Романюк… Хлопці, дівчата, не ображайтеся, але я не буду говорити, хто кращий. Мені найкраще, коли мої поліцейські забезпечені та виконують свої обов’язки», – додає Вовченко.

До слова, поліцейський розповів, що найближчим часом він планує зустрітися з секретарем міської ради Григорієм Пустовітом та налагодити з ним співпрацю.

«Деякі рішення виконкому для мене є незрозумілими. Наприклад, коли під час засідання виконкому сказали, нібито поліція повинна платити за рекламу на біг-бордах. Пам’ятаєте, коли велася дискусія, бо наша реклама викликала у когось еротичні фантазії…», – згадує Олександр.

Він зазначив, що чомусь в усій Україні на рекламу відреагували нормально, а у Луцьку до неї поставились скептично. І запропонували платити за рекламу.

«Це абсурд. Держава не може платити державі. Ми – два органи, які повинні працювати на благо міста, країни», – каже чоловік.

Також він нагадав, що в місті діє заборона на продаж алкоголю після 22-ї години, але «кабакам» дозволяють працювати до ночі.

«Вибачте, але з чим ми боремося? В місті діє заборона на продаж алкоголю після 22-ї години, але «кабакам» дозволяють працювати до ночі, куди можна сміливо прийти після 23-ї, «навалитися» за сто гривень, а потім вийти в місто і «чудити». Де логіка? Я цього не розумію», – обурюється Вовченко.

Але коментувати дії чи бездіяльність виконкому, міської ради правоохоронець не береться, мовляв, це не його компетенція.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У курортному селищі прогримів вибух. ВІДЕО
Наступна новина Повідомили, чому у ковельський ЦНАП викликали рятувальників. ФОТО
Останні новини
Схожі новини