Щоб стати ким захочеться. Чим особлива луцька STEM-школа INVENTOR ?

Щоб стати ким захочеться. Чим особлива луцька STEM-школа INVENTOR ?

Пів року тому у Луцьку відкрився особливий заклад позашкільної освіти - STEM-школа INVENTOR.

Що таке STEM?

Це підхід, що поєднує вивчення природничих наук, технологій, інженерії та математики. Теорія у STEM-орієнтованій школі подається у форматі відео та зображень, а практика проводиться на конструкторах LEGO Education та роботах. А ще тут багато ігор, дослідів та експериментів. А викладачі виступають у ролі друзів-помічників. Все це для того, щоб сучасні діти могли максимально швидко та ефективно сприймати інформацію.

«Ми віримо в науку, але передусім — у людей, що мріють зробити наш світ кращим. Тому віримо в кожну дитину й допомагаємо їй розкрити власні здібності. Основою нестандартного підходу є поєднання творчості з вивченням точних  природничих наук. Наші заняття допомагають дітям зрозуміти, як влаштований цей світ та ким вони хочуть стати у майбутньому», - каже директорка STEM-школи Євгенія Мельник. 

 

Отож, що отримують діти, навчаючись в STEM-школі Inventor

З технікою тут “на ти”

На заняттях в STEM-школі Inventor вивчають, як будують мости, як працюють ліфти, транспорт, як влаштовані сучасні міста. Також учні самостійно складають і програмують роботів. Вони знають, наприклад, як зробити так, щоб робот розвозив іграшкову піцу у чітко визначені точки, як змусити його рухатись швидше чи повільніше.

Читати також: «У Луцьку відкрили школу Inventor. Там діти складають роботів і вчаться будувати мости»

Креативність та свобода думки

На заняттях учні конструюють роботів з допомогою викладачів. Але при цьому вони завжди можуть додати щось своє – додаткові  деталі чи функції. Наприклад, учні молодшої школи можуть скласти робота, який замішує іграшкове тісто і за допомогою спеціальних програмних налаштувань виконує потрібні команди.

Викладачі не забороняють відходити від програми, а навпаки стимулюють креативність.

Командна робота

На певних заняттях учні працюють в парах: їм потрібно домовлятись, знаходити компроміси, ділитись не лише деталями конструктора, а й ідеями щодо майбутнього проєкту. Це розвиває комунікабельність та вчить працювати в команді.

І навчання, і заробіток

В STEM-школі INVENTOR є своя  “валюта” – стемчики. Її дитина отримує на занятті за свою креативність, критичне мислення, комунікабельність та науково-технічну грамотність. Пізніше діти можуть обміняти стемчики на реальні гроші і придбати за них набори LEGO чи інші товари. 

Це не лише мотивує дітей до навчання, а й вчить їх “заробляти” та заощаджувати.

А ще віртуальна валюта допомагає зрозуміти, що дитині вдається найкраще. Адже за різні досягнення діти отримують стемчики різної вартості. 

Діти справді розуміють те, що вчать

Звичайні школи часто критикують за те, що там дітей змушують завчати матеріал,  який учні насправді не розуміють. В STEM-школі INVENTOR такого бути не може. Інформація подається комплексно.  Діти не читають суху теорію, а бачать все на власні очі. А відтак – розуміють і запам’ятовують. Наприклад, коли вивчають тему мостів, про них не просто розказують, а й демонструють зображення та схеми. Діти самостійно їх конструюють та вивчають, які є кріплення, чому мости можуть розводити і яким чином це відбувається. 

Учні вчаться програмувати

Кожного уроку учні отримують нове завдання та складають нового робота. Таким чином, вони знайомляться з інформаційними технологіями,  програмуванням, математикою та інженерією одночасно. 

Порядок - він всюди порядок

Після заняття кожна дитина прибирає за собою: розбирає робота, над яким працювала, складає всі деталі на місце. Також вона вчиться гігієні, адже бачить, що всі деталі тут дезінфікують.

Діти вчаться довіряти вчителям

У школі вибудовують довірливі стосунки між вчителями та учнями. Тому діти не бояться «зайвий» раз перепитати, бо знають: вчитель – це друг та порадник.

 

Чому в школі Inventor не нудно?

Більшу частину уроку займають практичні завдання: досліди, експерименти, конструювання. Дітям просто ніколи нудьгувати. А ще викладачі використовують свою артистичність та харизму на максимум. Тут знають, що любов до навчання часто залежить саме від того, чи подобається учню вчитель.

Що нового запропонують в STEM-школі INVENTOR ?

З наступного навчального року в школі готують багато нововведень. Нариклад, тут з’явиться курс архітектури, який викладатиме фаховий український архітектор. А ще діти матимуть можливість вивчати шкільний курс “Я досліджую світ” зовсім по-новому, а саме на навчальній платформі Minecraft: Education Edition в курсі "Пізнаю світ з Minecraft: EE".

Цей курс розроблено STEM-командою спеціально для українських учнів та учениць. На ньому діти вивчатимуть внутрішню будову людини, екологію та клімат і навіть садитимуть картоплю в космосі та збиратимуть марсіанський урожай. Важлива умова – перейти до наступного етапу гри можна буде лише коли завдання виконає вся команда! Тут навички комунікації виходять на перше місце.

Чим STEM-школа INVENTOR відрізняється від інших розвиваючих шкіл?

STEM-школа Inventor — це школа можливостей, де діти роблять перші кроки назустріч дорослим мріям.

Особливість школи – не в конструкторах LEGO. Зрештою, їх можна купити самостійно і складати вдома. А у тому, що процес навчання тут цікавий і захоплюючий.

Головне те, що STEM-школа INVENTOR навчає розв’язувати важливі проблеми, генерувати ідеї та працювати в команді. Усі курси школи розробили фахівці STEM-школи за авторською методикою спеціально для українських учнів. Тому такого підходу, матеріалу і способу подачі ви не знайдете більше ніде.

 

 

Inventor – це школа, в якій застосовують STEM-підхід. З англійської science (наука), technology (технологія), engineering (інженерія) та maths (математика).  Методика розроблена фахівцями української компанії “Простем». Система вже пройшла перевірку у Сполучених штатах Америки і експерти визнали, що STEM-навчання відповідає світовим освітнім стандартам NGSS.

Записатись на заняття можна за телефоном: 066 538 30 58

Школа розташована на вулиці Липинського, 9

Фото Ірини Кабанової


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День народження, корпоратив, родинне свято: як обрати заклад
Наступна новина Вручили приз першому переможцю акції «Купуй сардельки - вигравай IPhone» від ТМ «Забіяка»
Останні новини
Схожі новини