«Ми нічого не програли», - Іван Киричик про фейкове повідомлення ОДА

«Ми нічого не програли», - Іван Киричик про фейкове повідомлення ОДА

Сьогодні у Львівському апеляційному адміністративному суді розглядали  апеляційну скаргу Волинської ОДА на рішення Волинського окружного адміністративного суду у справі за позовом ДП "Волиньторф" до Волинської ОДА.

Нагадаємо, державне підприємство "Волиньторф" змушене відстоювати своє право на роботу в суді, де відповідечем є Волинська  обласна державна адміністрація.

Попередньо  підприємство намагалося укласти договори оренди землі площею 182, 17 га  під видобування торфу і подало клопотання до Волинської ОДА. Йдеться про дві ділянки, на які "Волиньторф" має ліцензію (термін дії було продовжено в цьому році, відповідно потрібні нові договори на оренду землі).

Зі слів директора підприємства, депутата облради Івана Киричика голова ОДА Володимир Гунчик традиційно довго й безпідставно зволікав з підписанням розпоряджень щодо продовжень термінів договорів оренди, але в липні цього року клопотання "Волиньторфу" таки були задоволені. "Втім через  два тижні голова ОДА підписав розпорядження, яким призупинив дії попередньо підписаних ним документів", - пояснював пан Киричик.

Саме це розпорядження оскаржував "Волиньторф". Справу розглядав Волинський окружний адміністративний суд і визнав розпорядження голови ОДА протиправним.

Втім, юридична служба ОДА подала апеляцію. Тим часом, Львівський апеляційний суд не розглядав справу по суті, бо вважає її такою, на яку не поширюється юрисдикція адміністративних судів. Простішими словами ДП "Волиньторфу" рекомендовано звернутися до Господарського суду. Про це в коментарі для прес-служби Волиньради повідомив депутат облради, директор ДП "Волиньторф" Іван Киричик. "Я, звісно ж, - не юрист. Однак, вважаю, що  наше питання не зовсім "господарське", бо ми апелюємо до нормативно-правового  акту, тобто розпорядження голови ОДА. То чому ж це не компетенція Адміністративного суду? Втім, суддям - видніше", - поділився інформацією Іван Киричик.

Разом з тим, сьогодні на офіційному сайті ОДА з'явилася інформація маніпулятивного характеру під заголовком "Волинська облдержадміністрації виграла справу ДП "Волиньторф". "Відтак, Львівський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію Володимира Гунчика щодо правового використання земель та закрив справу ДП "Волиньторф", - йдеться у повідомленні  ОДА. Ще раз наголошуємо, що у Львові не розглядали справу по суті, а тому суд не надавав жодних оцінок позиції пана Гунчика. "Я дивуюся такому повідомленню. Навіть, якби й ОДА виграла у нас суд, то потрібно не радіти, а плакати, адже, таким чином,  торфовики залишаються без роботи, а садочки та школи, які беруть в нас брикет, без опалення. Причин для радості не бачу", - коментує заяву ОДА депутат облради Іван Киричик.

 Нагадаємо, дискусії голови ОДА та підприємства тривають три роки через проблеми з виділенням землі під видобування торфу. В день  15 сесії обласної ради   представники ДП "Волиньторф"  провели акцію протесту біля головної адмінбудівлі області. В ній взяли участь 300 працівників. Вони нагадали, що підприємство -- платник податків до  бюджетів всіх рівнів та заявили про перешкоджання роботі підприємства з боку голови ОДА Володимира Гунчика. Люди просили, щоб рада звернулася до центральної влади України про вирішення проблем "Волиньторфу". Вимоги торфовиків підтримали депутати Волинської обласної ради.

Іван Киричик наголошує, що поновлення ліцензії на видобування торфу на згаданих ділянках вартувало державному підприємству 1 млн грн, які сплачені державі, згідно із законодавством.

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали найкримінальніші міста Волині. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку водій втік з місця ДТП
Останні новини
Схожі новини