«Ми прагнемо патріархату», – Філарет у Луцьку. ВІДЕО

«Ми прагнемо патріархату», – Філарет у Луцьку. ВІДЕО

Якби не було Київського патріархату, якби він не «виріс» на всю Україну, Томосу не було б, бо не було б кому його давати, - заявив почесний патріарх ПЦУ Філарет.

Про це він говорив під час своєї промови у Свято-Троїцькому соборі у вівторок, 15 січня.

Нагадаємо, у Соборі присутній також президент України Петро Порошенко.

«Багато років ми чекали поки патріарх Варфоломій надасть нам Томос про автокефалію. Багато хто не вірив, що це станеться. Але ми вірили і досягли. В кожній державі повинна бути незалежна церква» - сказав Філарет.

Читати також: Порошенко і Томос у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

«Ми прагнемо патріархату», - додав він.

«Але це майбутнє. А поки ми повинні дякувати Богу, що отримали від патріарха Варфоломія статус митрополії» - пояснив він.

 

333 роки українська церква була під московським ярмом. І Божим благословенням це ярмо з українських православних знято. Це засвідчує історичний документ - Томос, який сьогодні перебуває у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку. Дякую Вселенському Патріарху за віру в Україну, сміливість та мужність. Дякую предстоятелям церков, Патріарху Філарету, предстоятелю ПЦУ Епіфанію та всім вірянам. Без вашої молитви Православна Церква України не змогла би отримати автокефалію.

Posted by Петро Порошенко on Tuesday, 15 January 2019

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому соборі почалась служба з Порошенком та Філаретом. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина «Ніхто не звозив чиновників на зустріч з Порошенком. Це брехня», - заступник губернатора Волині
Останні новини
Схожі новини