«Ми ще м'яко відповідали». Лукашенко прокоментував протести у Білорусі

«Ми ще м'яко відповідали».  Лукашенко прокоментував протести у Білорусі
Фото ілюстративне

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на протести у країні, які почалися після голосування 9 серпня. 

Він заявив, що готовий до діалогу з протестувальниками, пише ТСН із посиланням на БЕЛТА. 

Нагадаємо,  9 серпня, після того, як стало відомо, що перемогу на виборах президента Білорусі знову здобуває Олександр Лукашенко, білоруси вийшли на вулиці на протест, заявивши, що вибори були сфальсифікованими. Протести переросли у масштабні сутички і затримання.

У Мінську під час акції протесту загинув чоловік, десятки постраждалих перебувають у лікарнях.

«Ніхто жодних репресій в порушення закону не робив і робити не буде. Виконаєте закон – і зникнуть будь-які розмови про репресії або ще про щось. Закон і тільки закон! Будете порушувати, будемо відповідати. І ми ще м'яко відповідали. Чесно вам скажу: ми завжди стримували правоохоронців», – заявив Лукашенко. 

Він зазначив, що готовий до діалогу, «якщо він є».

«Якщо ви здатні щось зробити для країни, я створю вам всі умови. Якщо ви будете боротися проти країни, навіть у найдрібніших речах увергнути країну в хаос і дестабілізувати – ви отримаєте миттєву від мене відповідь. Це мої конституційні повноваження», – зазначив Лукашенко.

За словами білоруського лідера, йому не вигідний тиск на опонентів, бо «якщо щось трапиться з цими штабами», то відповідати муситиме він.

«Тому я боюся, щоб хоча б дожити до завтрашнього ранку і жодна волосина з їх голови не впала», – сказав Лукашенко.

Він закликав ретельно розібратися в кожному конкретному випадку: хто кого затримував і з яких причин. Крім того, президен наголосив, що довільні затримання без законних на те підстав були б йому тільки на шкоду: «Це мені не треба. Це на шкоду. Все це фейки або ж надумано».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хто буде відповідальний за виявлення коронавірусу у школярів? Роз'яснення МОЗ
Наступна новина Голосування за найпривабливіше місто України. Луцьк опустився на 10-те місце
Останні новини
Схожі новини