Михаїл сказав, що УПЦ більше не канонічна церква

Михаїл сказав, що УПЦ більше не канонічна церква
митрополит Михаїл

 

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл вважає, що Українська православна церква (Московський патріархат) тепер не канонічна.

Про це він розповів під час прес-конференції у Луцьку у вівторок, 18 грудня.

 

Владика зауважив, що після створення Православної церкви України з точки зору церковних канонів, митрополит Київський і всієї України, очільник УПЦ МП Онуфрій втратив свій титул. 

«Онуфрій втратив свою канонічно-адміністративну посаду в православ’ї. До того ж УПЦ більше не канонічна, в канонічному значення існує Православна церква України і предстоятель її – митрополит Епіфаній. Очільників колишньої УПЦ МП тепер варто називати українськими ієрархами православної церкви Константинопольського патріархату», - зауважив Михаїл.

Він розповів, що зі священиками Московського патріархату шукатиме спільну мову мирним способом.

«Я сподіваюсь, що ми проведемо достатню роз’яснювальну роботу про те, що в Україні зароджено зерно патріотизму і любові до своєї землі. Ми не виступаємо в агресії до когось, а в питаннях об’єднання. Будемо розмовляти, переконувати, проводити спільні проекти, конференції, щоб показати людям, що між нами немає різниці», - зауважив духівник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «На Волині є священики Московського патріархату, які готові перейти до нової церкви», - Михаїл

«Ми не повинні ображати одного одного, навіть якщо хтось сьогодні належить до Московського патріархату. Не повинно звучати грубих негарних заяв в їхню сторону, тому що це розділить країну. Треба переконувати, що з їхнього боку відхід від Москви – не зрада, а прояв любові до України», - додав митрополит.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра у Володимирі-Волинському відкриють головну ялинку міста
Наступна новина Біля луцького РАЦСу засяяла новорічна ялинка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини