На Волині Укрпошта розірвала договір з прихожанами упц мп, які хотіли орендувати зал для служби

На Волині Укрпошта розірвала договір з прихожанами упц мп, які хотіли орендувати зал для служби

Акціонерне товариство «Укрпошта» розірвало договір оренди з прихильниками Української православної церкви московського патріархату, які мали намір збиратися у приміщенні компанії в Рожищі.

Про це пише Район.Рожище. 

Дію документи припинили та оформили акт повернення майна з оренди. Про це журналістам повідомили 6 грудня у пресслужбі компанії.

Прихильники УПЦ МП хотіли збиратися у приміщенні «Укрпошти». Для цього підприємець Анатолій Шинкарук уклав офіційний договір оренди.

У пресслужбі «Укрпошти» зазначили, що їх приміщення не можуть використовувати для зібрань релігійних об'єднань.

«Укрпошта дійсно проводила аукціон з метою пошуку орендаря приміщення, що знаходиться у власності компанії. Переможцем аукціону став ФОП, з яким 24 листопада було укладено договір оренди. В подальшому з’ясувалося, що орендар мав на меті, крім іншого, проводити зібрання прихильників саме УПЦ МП. Проте приміщення «Укрпошти» не можуть бути місцем зібрання релігійних об’єднань. Тому договір оренди був припинений, акт повернення майна з оренди підписано 30 листопада», – пояснили у пресслужбі.

В «Укрпошті» додають, що зал у Рожищі найближчим часом знову виставлять на аукціон. 

«З метою уникнення подібних ситуацій в умовах оренди буде додано пункт про обмеження функціонування на об’єкті релігійних організацій», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Обшуки в монастирі упц на Волині: як коментують монахи і що там знайшли. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Це велика війна, в якій маємо перемогти, – селищний голова з Волині 7 місяць служить в ЗСУ
Наступна новина «Ми б і до ядерної війни пристосувалися». Переселенець зі Слов’янська готує волинську шаурму
Останні новини
Схожі новини