На Волині ще одна громада заборонила діяльність упц мп і хоче розірвати договори оренди

На Волині ще одна громада заборонила діяльність упц мп і хоче розірвати договори оренди

Під час позачергової сесії Володимирської міської ради депутати підтримали рішення про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території громади.

Про це повідомляє Суспільне. 

Заборону упц мп у Володимирі підтримали 22 депутати і міський голова. Рішення ухвалили одноголосно.

Також на сесії вирішили припинити право постійного користування земельними ділянками Свято-Успенському кафедральному собору, управлінню Володимир-Волинської єпархії Української Православної церкви, а також громаді Свято-Миколаївської церкви.

Ухвалене депутатами Володимирської міської ради рішення роз’яснив керівник управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів Андрій Трофимук:

"В юридичному плані припиняється право постійного користування. Далі ми чекаємо реакції від вищих інстанцій для того, аби приміщення, які є пам’ятками архітектури національного значення, користування було припинено".

Як розповів клірик Свято-Успенського собору упц Валерій, церква не згідна із рішенням депутатів і позиватиметься до суду.

Зазначимо, це вже друга громада на Волині, яка виступила за заборону упц мп і хоче розірвати договори оренди з єпархією. 19 квітня таке ж рішення ухвалили у Нововолинській громаді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Готові «врізатися зубами» за рідну землю: волинські поліцейські офіцери, які воюють на передовій
Наступна новина Відслужив строчку в Сибіру: в складі 100-ї ТрО на Донбасі воює «М’ясник» з Луцька
Останні новини
Схожі новини