Митрополит Михаїл розповів, як зміниться життя українців після Томосу про автокефалію. ВІДЕО

Митрополит Михаїл розповів, як зміниться життя українців після Томосу про автокефалію. ВІДЕО

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл в ефірі «12-го каналу» прокоментував початок процесу надання автокефалії українській Церкві.

Про це владика говорив у передачі «Точка зору».

Керуючий єпархією розповів про історичні підстави для створення у нашій державі незалежної в управлінні Церкви. Зазначив, що події, які відбулися цими днями в Україні, передували визнанню автокефалії і деяких інших помісних Церков.

Надання Томосу Вселенського Патріарха стане суттєвим поштовхом для об’єднання українського народу, переконаний високопреосвященний.

Не лише між церковними громадами різних православних юрисдикцій буде порозуміння, але примиряться сім’ї. Бо сьогодні, на жаль, є непоодинокі випадки, коли родина конфліктує через відвідування різних храмів. І навіть, молоді пари не вінчаються, бо їхні батьки – парафіяни різних Церков.

Важливо розуміти: нині православні українці однакові у сповіданні віри, догматів, але розділені адміністративно. Тому це питання й потрібно вирішувати.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко написав офіційне звернення до Вселенського Патріарха із проханням надати Томос про автокефалію Православній Церкві в Україні. Його підтримали в УПЦ Київського Патріархату. Аналогічне прохання також підписав єпископат Української Автокефальної Православної Церкви.

Звернення Президента підтримала і Верховна Рада. 

Згодом стало відомо, що Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві.

Читати також: У Луцьку відбувся флешмоб на підтримку визнання української автокефалії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «ВМБ нерухомість» пропонує квартиру для втілення усіх ваших дизайнерських мрій
Наступна новина Лучани перемогли у чемпіонаті України зі спортивного орієнтування
Останні новини
Схожі новини