Митрополит Михаїл захистив кандидатську дисертацію

Митрополит Михаїл захистив кандидатську дисертацію

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл захистив кандидатську дисертацію.

Він здобув ступінь кандидата історичних наук. Тема роботи - «Християнська релігія і церква як чинник державотворення в Київській Русі». Про це повідомляє Волинська єпархія Православної Церкви України.

Публічний захист відбувся на засіданні спеціалізованої вченої ради у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Науковим керівником архієрея був доктор історичних наук, професор кафедри археології, давньої та середньовічної історії України СНУ Михайло Кучинко.

У дисертаційному проєкті розглянули проблематику впливу християнства, Руської православної церкви, духовенства на становлення й розвиток Києво-Руської держави.

Зокрема, у доповіді керуючий єпархією зазначив, що церква реагує на сучасні запити суспільства, базуючись на традиціях, закладених у часи Київської Русі.

У процедурі захисту взяли участь науковці з Києва, Львівщини, професорсько-викладацький склад СНУ. На засіданні був присутній канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, проректор з наукової роботи Волинської православної богословської академії протоієрей Владислав Фульмес.

Після тривалої дискусії вчена рада прийняла одноголосне рішення про присвоєння митрополиту ступеня кандидата історичних наук.

Читати також: Ми готові святкувати за новим стилем, – глава ПЦУ про Різдво 25 грудня


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Луцькводоканал» пропонує телефонувати лучанам через відключення води
Наступна новина Підприємство «Волиньторф» приватизують
Останні новини
Схожі новини