Молитви вдома - недостатньо, бо храм – це проекція нашого буття на небесах, - митрополит Михаїл

Молитви вдома - недостатньо, бо храм – це проекція нашого буття на небесах, - митрополит Михаїл

Чи обов’язково кожному вірянину ходити до церкви, чому не достатньо молитви вдома – відповіді на ці питання дає митрополит Волинський та Луцький Михаїл в інтерв’ю на Першому

«Єпископ і народ – це і є Церква. Інколи під церквою розуміють лише культову споруду. Насправді це місце для богослужіння, де збираються єпископ і народ, які зійшлися для служіння разом, – каже владика. 

- Церковний організм почали ототожнювати з самою будівлею. Але церковна будівля потрібна, бо саме у ній ми бачимо те, до чого треба прагнути – лики святих, небеса. Храм – це ніби проекція нашого буття на небесах, і він потрібен. Як потрібна і ікона. Сама по собі ікона не рятує, бо це шматок дерева чи паперу і фарба, але наявність ікони сконцентровує людину і укріпляє її у вірі.

Молитва – це спілкування з Богом. У Священному Писанні є слова: «де двоє чи троє зібрані в ім’я моє, там я посеред них». Тому вдома молитися недостатньо. Це мінімум, який людина повинна використовувати для свого ж блага, повноцінна молитва можлива лише у храмі.

Навіть з психологічної точки зору ми не можемо постійно молитися вдома, бо нас відволікає будь-що: телефон, крик, шум, атмосфера чи місце, де ти вчора чинив гріх, не будуть надихати нас до великої молитви. Так, ти порозмовляєш з Богом, але дім не налаштовує на молитовну хвилю, бо це місце приватної молитви, а спільна молитва набагато сильніша», – пояснює митрополит.

Також священнослужитель наголосив і на тому, як часто потрібно ходити до храму.

«Так, як написано у Святому Писанні, не більше, не менше, - сьомий день для Господа, щоб оцінити, що людина прожила, зорієнтувалася, чи вірним шляхом вона йде, і скласти плани на наступний період». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Луцький міськрайонний суд» виборов «Кубок Правосуддя»
Наступна новина «У мене для вас погані новини: любові до дітей не існує як такої». Як батьки калічать своїх дітей
Останні новини
Схожі новини