МВС готується до деокупації Донбасу, - Аваков

МВС готується до деокупації Донбасу, - Аваков

Голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що всі підрозділи його відомства готуються до звільнення окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це міністр розповів під час зустрічі з делегацією Американської ради із зовнішньої політики (AFPC), повідомляє прес-служба МВС України.

«Сьогодні ми розглядаємо кілька варіантів розвитку сценарію на сході. Ми розуміємо, що звільнення території Донбасу та відновлення контролю над східним кордоном буде поліцейською операцією з залученням миротворчих сил, а не військовою. Сили МВС - поліція та гвардія - готуються до цього варіанту», - наголосив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков підкреслив, що в умовах російської агресії особливо помітною є ефективність роботи Національної поліції.

«На початку цього року ми маємо найнижчий рівень вбивств. Статистика вбивств є точною, труп неможливо заховати. Наприклад, в 1997 році в Україні було 4,7 тисячі вбивств, в 2013 році - 1,5 тисячі. Якщо порівняти з 2012 роком - в два рази менше. Насправді феноменальні цифри. Особливо якщо говорити, що у нас війна. Ми бачимо ефективність роботи поліції на вулицях. Патрулювання, яке ми ввели 2,5 роки тому, дає свої плоди», - сказав він.

Міністр внутрішніх справ також відзначив зростання довіри до органів системи МВС.

«Якщо в грудні 2013 року довіра до міліції була на рівні одного відсотка, то зараз рівень довіри до Нацполіції - 39,3%. У нас жодна політична партія не має таких показників, як Національна поліція. Нацгвардія має 52,6%, ДСНС - 50,5%. Ми фіксуємо зростання довіри до всіх інституцій, які у нас реформуються», - підкреслив Арсен Аваков.

Представники американської сторони відзначили динаміку процесу реформування сектору цивільної безпеки України. Проте залишається необхідність подальших послідовних змін на шляху боротьби з корупцією.

«Для того, аби просувати реформи, потрібно позбавитися від корупційних проявів. Ми бачимо багато зусиль з вашого боку щодо цього. І я хочу вам сказати, що у Вашингтоні це добре знають», - зазначив керівник делегації Американської ради із зовнішньої політики Вільям Шнайдер Молодший.

Наприкінці зустрічі Арсен Аваков висловив подяку Уряду США за чітку позицію у протидії російській агресії.

«Ми розуміємо, що деякі європейські компанії співпрацюють з РФ попри офіційну позицію Брюсселю. Америка ж має дуже чітку позицію відносно російсько-українського конфлікту та підтримує Україну», - підсумував він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині водій автобуса відмовився їхати в село через розбиту дорогу. ФОТО
Наступна новина В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь
Останні новини
Схожі новини