На аукціоні у Луцьку за бурштин вторгували рекордну суму

На аукціоні у Луцьку за бурштин вторгували рекордну суму

Під час V аукціону у Волинській обласній раді продали 1 428 кг 476 г бурштину, за який вторгували 38 994 675 гривень.

Аукціон відбувся 30 квітня, повідомляє пресслужба облради.

На аукціоні були представлені 6 фракцій бурштину. За словами директора підприємства «Волиньприродресурс» Анатолія Капустюка, результати більш ніж приємні.

Нагадаємо, на попередньому аукціоні продали бурштину на 2 мільйони гривень.

«До продажу ми готували 1477 кг 336 г бурштину, продали – 1428 кг 475 г. Тобто лишилися 48 кг 86 г сонячного каміння. Але ці цифри без врахування наших великих фракцій по 500 кг, без екслюзивного пейзажного та білого бурштину», – розповів Капустюк.

Він наголосив, що нинішній аукціон став рекордним, адже виручили найбільшу суму із продажу бурштину.

«Компанія, яка сьогодні найбільше придбала сонячного каміння, – з Китаю. У минулому аукціоні вони брали участь та були задоволені якістю бурштину та співпрацею з нами. Сьогодні вони придбали бурштину майже 1200 кг», – розповів Анатолій Капустюк.

Голова обласної ради Григорій Недопад висловив сподівання, що після свят на рахунок КП «Волиньприродресурс» надійдуть кошти, а отже, поповняться бюджети громад та обласна скарбниця.

«Це надзвичайно вдалий аукціон, і ми переконані, що більш прибуткові продажі у КП «Волиньприродресурс» ще попереду. Це підприємство не тільки наповнює бюджет обласної ради, але й віддає частину прибутку в громади, – наголосив очільник депутатського корпусу. – Проведення таких аукціонів вже стало доброю традицією, яку ми будемо підтримувати».

Читати також: ВНУ випускатиме фахівців з обробки бурштину

Довідково
КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради створене у 2016 році з ініціативи тодішнього голови облради Ігоря Палиці. У 2017 році підприємство отримало 4 спецдозволи на видобування бурштину (площею 52 тис. га) , а також спецдозволи на видобування торфу та міді.
Для видобування бурштину «Волиньприродресурс» уклав договір з підрядною організацією ТОВ «Надравидобування», в якій працюють мешканці Маневиччини. Вони отримують офіційну заробітну плату з розрахунку 1520 грн за зміну.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Червона» зона зменшується. Ще дві області з 1 травня стануть «жовтими»
Наступна новина На свята у домівках лучан таки буде гаряча вода, – «Луцьктепло»
Останні новини
Схожі новини