Україна не нападала і не надсилала диверсантів до Росії, – Кулеба

Україна не нападала і не надсилала диверсантів до Росії, – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростовує дезінформацію, яку поширює Росія на виправдання своїх агресивних дій проти України.

Про це мініст написав у твітері, –  повідомляє Українська правда.

"Категорично спростовую дезінформацію РФ.  Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ; не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон; не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні; не вчиняла диверсій; не планує подібних дій. Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків", – зазначив Кулеба.

Що цьому передувало

Російські пропагандистські ЗМІ поширили інформацію про те, що 21 лютого – прямо за кілька годин до засідання Радбезу РФ – на територію Росії увійшла група якихось "українських диверсантів", а потім і дві українські бойових машини піхоти, які мали забрали "диверсантів".

Державна прикордонна служба України назвала це черговим фейком.

Починаючи з 18 лютого, коли ватажки ОРДЛО почали примусову евакуацію жителів окупованої частини Донбасу до Росії, російські медіа усе частіше поширюють фейки – то про вибухи в Донецьку та Луганську, то про плани України наступати, то про нібито українські снаряди на території РФ.

Україна та західні розвідки попереджали, що Росія може використати фейки для повномасштабного вторгнення в Україну. 

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. Бойовики цього дня розпочали активні обстріли. На Луганщині тоді снаряди потрапили на території школи та дитячого садка. У так званих «ДНР» та «ЛНР» почали проводити масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив напередодні, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Також ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО. 19 лютого повідомляли про двох загиблих українських воїнів.

Вчора, 20 лютого, бойовики обстрілювали Луганськ. Повідомляли про одного пораненого українського воїна. З'явилися нові супутникові знімки, які свідчать про активність військ Росії біля України. За даними української розвідки, евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО самостійно повертаються додому, оскільки в Росії їх "ніхто не годує і не розселяє". Тим часом, у ФСБ заявляють, що снаряд з території України «зруйнував російський прикордонний пункт». Також, Луганська теплова електростанція, розташована у місті Щастя, зупинила роботу через обстріли.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лише у 8% волинянок рак грудей знаходять на першій стадії
Наступна новина «На наші огляди приходять жінки, які по 20-30 років не були у гінеколога», - Марія Адамчук
Останні новини
Схожі новини