Андрій Осіпов презентував у Луцьку свій роман про адвокатів

Андрій Осіпов презентував у Луцьку свій роман про адвокатів
Андрій Осіпов

Відомий луцький адвокат, депутат Луцькради, а нині керівник Одеської кіностудії Андрій Осіпов привіз до Луцька свій роман «З особливою жорстокістю».

Презентація книги за участю автора відбулася 30 квітня у луцькій Книгарні «Є» - у рамках дофестивальної частини міжнародноголітературного фестивалю «Фронтера».

Послухати, як Андрій Осіпов, багатьом у цьому місті знайомий як адвокат, розповідає про свою першу художню книгу, прийшло чимало людей. Колишні колеги, друзі, чимало журналістів, тощо. Серед присутніх, зокрема, був і особисто привітав автора найвідоміший і найавторитетніший волинський адвокат Сергій Сафулько. Прийшла на зустріч колишня перша заступниця Луцького міського голови Лариса Соколовська, до якої нинішній письменник часто був в опозиції. Традиційно для мистецького заходу був на презентації колишній мер Луцька, книголюб  Богдан Шиба.

Прийшли підтримати Андрія і дружина Ірина з доньками. Модерував розмову журналіст Андрій Лучик.

На Волині – то перша і поки єдина із запланованих у регіонах України презентацій роману Осіпова, який побачив світ у 2019-му. Далі у планах – Львів, Харків та інші обласні центри.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Це не зовсім детектив. Про вбивцю стає відомо на 10-й сторінці» – Андрій Осіпов про свою книгу

Власне, Андрій Осіпов не приховував, що допоміг йому в написанні книжки багатющий адвокатський досвід. І хоча лучани уже встигли впізнати у романі і Луцьк, і місцевих героїв, сам автор каже, що то тільки збіги.

Хоча не заперечує, що характери шукав у знайомому собі середовищі.

«Це моя перша книга і описувати у ній незнайомих людей важко. Тому я зараз відштовхувався від певних характерів», - наголосив Осіпов.

Зізнався: найперше хотілося розповісти про професію адвоката.

«Адвокат часто виглядає як лікар, який сам собі прищеплює віспу, щоб врятувати інших. Напевне про це варто говорити, бо суспільство часто ненавидить адвокатів», - каже автор роману.

Андрій Осіпов згадував той період, коли був у Луцьку депутатом міської ради. Запевняв: повертатися у цю сферу не планує. Втім, продовжує працювати у секторі політичної освіти і каже, що залюбки попрацював би в уряді, має до цього і знання, і натхнення.

Головне питання: чи буде  продовження роману про Никанора Ситника (адвоката – головного героя роману Осіпова).

Автор каже, що буде. Мало того: уже є перші сторінки нової книги. Складатиметься вона з 3-х частин.

«У першій частині вперше в українській літературі з’явиться образ хорошого прокурора. У другій буде адвокат Скрипник. А в третій – батл між ними. Спробую лишити шпаринку, щоб читач сам вирішив, за кого він», - каже Андрій Осіпов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Маневиччині ще одне село проголосувало за перехід в ПЦУ
Наступна новина «Суперництво – в минулому». Порошенко розповів, що домовився з Зеленським про зустріч
Останні новини
Схожі новини