На мапі Волині з’явиться ще одна ОТГ

На мапі Волині з’явиться ще одна ОТГ

На Старовижівщині визначилися із форматом об’єднання.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Після закінчення підготовчого етапу нарешті розпочала процедура добровільного об’єднання територіальних громад в Старовижівську селищну об’єднану територіальну громаду. Підготовка до утворення тривала близько трьох місяців.

Згоду на об’єднання надали Галиновільська, Поліська, Мизівська, Нововижвівська, Седлищенська сільські ради. А ось прийняли рішення про відмову на добровільне об’єднання: Журавлинська, Секунська та Старогутівська сільські ради.

У селищі вже відбулося засідання даної робочої групи, де було розглянуто та схвалено проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад», разом із планом організаційних заходів розроблені виконавчим комітетом Старовижівської селищної ради.

Далі усім учасникам формату об’єднання надається 60 днів для проведення обов’язкового громадського обговорення підготовлених спільною робочою групою проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад та 30 днів на схвалення проектів рішень на засіданнях сесій селищної та сільських рад, які приймають участь в процесі об’єднання.

Селищний голова Старовижівської селищної ради Семенюк Володимир Іванович закликав всіх учасників робочої групи якомога пришвидшити процес об’єднання.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк зауважив, що шлях до об’єднання був довгим, але усвідомлення в потребі змін перемогло і люди вже на конкретних прикладах побачили переваги децентралізації. Щоправда, на місцях трішки жалкують за втраченим часом, грошима і потенціалом.

Таким чином, незабаром на мапі Волинської області з’явиться спроможна Старовижівська селищна об’єднана територіальна громаду з адміністративним центром в смт Стара Вижівка, до якої увійдуть 15 населених пунктів з 47, які є в районі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чорносотенці з міськради: як працюють луцькі муніципали. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку зафіксували випадок захворювання на кір
Останні новини
Схожі новини